Avillion ho yeh ho yeh



Avillion Port Dickson stands for the calming wonders of water. It is a place that brings forth an invitation to reawaken the senses as it endlessly draws the splendour of the sea. Sitting on a waterfront landscape imbued with the magnificence of the Straits of Malacca, this world-class resort offers the simple pleasures of seaside living that embodies Old World glamour and the comforts of modern lifestyle.

Avillion Port Dickson is a water hotel where each second spent is a chance for you to seize new possibilities in life. The place is essentially made up of ethnically designed chalets that set a mood reminiscent of a traditional Malay fishing village. Every chalet is different from the rest, but each one opens out to the stimulating view of the sea, perfect for reinvigorating both body and mind.

Located in Port Dickson, a famous tourist destination off the western coastline of the State of Negeri Sembilan in Malaysia, Avillion Port Dickson is a sanctuary for anyone who wishes to rest and experience tranquility free from the maddening affairs of city life.

(copy n paste hehehe)

Aiseh, meh nak story sikit last week kitaorang sefamily (2 makbapak, 4 anak2) pogila kat Avillion Port dickson untuk bercuti (aka sebenarnya hadiah dari PAMA n MAMYPOKO- kiranya kitaorg one of the winners la) Memang cun hotel ni taraf 6 stars...first time la kitaorg bercuti disini..facilities banyak sangat macam2 ada..hehe cam promoter biskut la pulak...

Bilik air memang best..kiranya klu nak buat tempat tido pun bereh...luas pun boleh tahan tapi takler sebesar swimming pool...ni second port anak aku suka selain dari swimming pool yang sebenar-benarnya...diaorg tiu spesis dugong ke apa...ahaks...(kutukla anak sendiri, marah plak laki aku nanti)

Ni katil hahah tak kan tak kenal pulak kan..hihi..so dia kasi 2 katil besar satu sangat besar satu lagi queen size...so anak2 category queen size...king size mak ayah korang pun ya ..understood!!


Ni view dari luar bilik...waktu senja...romantis gitu..untuk pasangan sedang berchenta la ..bagi anak aku si Akid..tak nak masuk umah...main jer kejenya..


Ok suka sangat gambar ni...cam klu umah aku betulkan best...kan dad..kan..kan

Di satu serambi chalet ...jom kita...santai...ho yeh ho yeh

Comments

osh said…
memanglah best kalau umah sendri mi... tapi Tsunami datang apa macam? awak lupa ka saya tak tau berenang?
hahaah...pelampung banyakk...
mama zharfan said…
sajer surf nak baca ur entry psl MP-avi PD tu ;) nice posting + pic!!

Popular Posts