Kerja Amal student..ku di Zoo Negara

Hari Ahad (18hb Januari 2009), tepat jam 8.32 pagikehadiran 2 rombongan bas yang membawa 80 orang pelajar CFS hadir memeriahkan petugas-petugas Zoo Negara Kl dengan membantu mereka menyiapkan tugasan harian mereka berkhidmat kepada haiwan (spt menyapu, menyediakan makan, membersihkan najis...hahaha dsbnya). so korang jgn ingat Faizal tahir jer kena buat community servis...bdk2 aku kena gak...tapi diaorg ni sukarelawan tanpa paksaan..ahaks..
si Dayah Gonjeng...aka kakak tiri harimau bintang
Close-up name tag...zoo negara volunteers (korang blh print sendiri klu nak)
Hanya sukarelawan dan petugas zoo shj dibenarkan melepasi kawasan ni...so cam aku mamarazzi...dapat ngintai ajerlo..
Ceh...ceh..sopan jer 2 brother fscc ni membersih kawasan kandang kangaroo..aku dok perati kat 15 minit kat situ jer...ceh...tak beralihpun mmg patut korang diberi tugas kat kandang kecik..
Team community service from Mahallah aisyah..lead by afiqah (rajin bdk ni)
3 mamat macho FSCC...ceh...bergaya sakan sambil keroje yer...
Ceh...malu2..madam nak amik korang...berlakonla sikit menyapu2 tu...ko nih setakat pegang aku suruh anak lakiku yg kecik pun boleh...
Huisk....ko tengok rajin ke tidok bdk Mahallah Aisyah...ceh...nasib baik anak aku kecik lagi...klu tak boleh buat calon2 menantu...

So petang tu dieorg abis berkhidmat kira2...5 ptg semua dah ada kat CFS balik dah..Patut cam bau semacam jer kat kawasan CFS petang tu....dah 2 bas...ponin aku kat UKC 2...ahaks

so...berkhidmat bukan hanya pada orang yang memerlukan, tidak bernasib baik malah boleh juga pada tumbuhan dan binatang. Semoga segala yang baik dibuat dengan ikhlas pasti akan diberi kenikmatan yang tidak terhingga kepada kita.Renung2kan dan selamat beramal..achehe

Comments

osh said…
Hahahaha.. sungguh 'berjuruh' student2 awak... yg pompuan malu2 nak ambil pic tapi those boys bergaya macho sakan... LOL... ok boleh rekemen buat menantu
bereh....tahap 1 dah lps dah bebudak ni....ada 9 tahap lagi baru blh rekomen jadi menantu..ahaks
.pemutusnyawa. said…
kapkungkap.
nape cuci kndang kangro?
cucilah kndg harimaw ke buaye ke.
bru la muay thai.
ada gak bebudak fscc bersih kandang rimau segala bagan...hmm yg bertanya bila nak gi berbakti kat zoo lak,,,hehe

Popular Posts