@@Meh Makan Nasi Kukuh Ayam Goreng@@


Hari Ahad yang lepas, sebaik sudahnya tour 1/2 day kami sekeluarga berjalan sakan kat Zoo Negara. Penat sesangat dan kelaparan yang amat...kami sekeluarga gi la menyingah kat Restoran Wafie di Jalan Samudera Utara 2, Taman Samudera Gombak (berdekatan dgn Giant Batu Caves)....Kedai ni specialist satu masakan jer...iaitu Nasi Kukus Ayam Goreng...kitaorang memang dah lapo layan jerlo...tapi memang sedap sangat....huisk..huisk..
Nasi kukus...diletakkan dalam kertas...korang bungkus ke makan kat kedai ke...dia tetap bungkus dalam kertas coklat...ni trademark kedai ni rasanya...


Pastu..dia campur 3 jenis kuah dan sambal...resepi dia lain sikit...First time aku rasa mmg sedap woo...dia kasi timun 2-3 potong...as sayur...

Last sekali dia buh ayam...agak besar 1/4 dari saiz ayam sederhana...panas2...sebab ayam panas tak berhenti digoreng...so memang kitaorang puas sangat la...

Kedai ni jual makanan ni jer...Nasi Kukus Ayam Goreng...harganya RM4...dibuka setiap hari dari 8.30 pagi hingga 9 mlm...klu makan kat sini dia ada jual air (korang order jerla) dan pengcungkil gigi (ni free gift ahaks...I like it)...so apa lagi...jom makan-makan..

Comments

osh said…
correction Mi... Restoran Wafie loh...

Popular Posts