Rumahku...memang best...

Hari Ahad yang lepas..memang hari kemalasan hidupku..hubby seharian bz kira tu kira ni...nak masuk tender baru n nak hantar urgent Isnin before 12pm, tu yang menceceh dia dok ngadap keroje...dari pagi hingga la ke senja...aku mogok sakan hari tu...dok umah ngadap Tv, masakpun cam ala2 kadar jer...sebab kebiasaannya setiap Ahad memang kita orang sefamili kuar berjalan2.. So nak dipendekkan citer hubby pun ajak gi makan tempat best...kira special dok nak mengganti seharian isteri n famili dok terperap kat umah...so atas cadangan kat Tinie (akak yang rajin beno try makan sana- sini..ni kiranya versi kak maria celup jalan2 cari makan)...akupun mensuggest la kat hubby makan kat Restoran Rumahku...restoran ni terletak betul2 mengadap tasik kelana jaya, bangunannya di lot kedai baru, paling senang nak cari Restoran ni terletak di belakang restoran Kelana Jaya Seafood yang lama telah dirobohkan...First time sampai kat Restoran Rumahku...hubbyku dah mula meraba poket seluar dia...cam nampak eksklusif...hahaha...takpe aku ada...boleh cover..Restoran ni kalau pergi waktu malam memang cantik pemandangannya, bak kata hubby sangat sesuai bagi pasangan yang berchenta...kita tak berchenta ka...haha....dengan anak 4 meragam sana-sini...ponin kepala adela...ops...mesti ada setiap rumahtangga...perlu ada cinta dan kasih-sayang...dedet ada betulkah...?...tak betul....achehh...
Mee/Bihun Vietnam. rasanya agak spicy (lada hitam) tapi memang sedap. Mee dan bihun boleh dicampurkan....kalau nak mee atau bihun saja pun boleh...mangkuk agak besar juga...kira kalau org tak lapo payah beno nak habis...tapi kitaorg ada gen dinasour...apa depan matapun abih...harga semangkuk mee vietnam Rm6.00

Nasi goreng daging kicap...kalernya itamla...dah main ingredient dia kicap...tapi aku rasala cam mcm2 kicap dia bubuh kat nasi ni...sedap meh...anak aku punya favourite sebab dia tak pedas...klu nak pedas...ada cili api kat situ kenan gigit baru rasa pedas....harga...alamak terlupa lah pulak...

Nasi lemak...yang baguihnya...dia asingkan sambal...dia bubuh sambal dalam mangkuk lain...so cam pelanggan kuat makan sambal boleh tambah...klu kureng sambal...boleh amik sendiri...baguih juga...idea tauke Rumahku ni...ya ke...tak kisahla idea saperpun...aku suke..

Ni paling best...Nasi Timbel....ada nasi dia balut dengan daun apa ntah...tapi wangi sangat, ada ayam kampung, sambal, kuah, keropok binjai (pahit..iskisk), ulam2, petai dan sebagainya...datang dengan ampi padi ni lagi (dia buat as dulang)...kreatif, inovatif..tif...tif...harganya RM10....tapi okla...best juga...lain dari lain... hubby order untuk dia tapi akhirnya kitaorang mengecek makanannya dah cam makan untuk satu keluarga....hahahaha

Anaqi...yang sabar menunggu kehadiran mee vietnamnya...dia dah kaco nasi lemak Yana...tapi still lapo lagi....biaserla....anak teruna nak membesar dengan jayanya...makan berselera jer....suke kutok masakan aku...ceh....

Afig n pencungkil gigi....nampak cute jer....ntah apa dia nak cungkil akupun tak sure...tapi itulah kelaziman anak2 aku lepas makan sebab minta pencungkil gigi tak kisah makan apa...diaorang masuk jer dalam mulot...terpengaruh ngan gaya dedet dia la ni....si Yana lagi dasyat...siap pow...setengah botol pencungkil gigi...korang ingat souvenir ke apa...ok untuk dinner malam itu...hubby ku mengeluarkan hanya RM29.00 itu termasuk semua makanan n air (sirap limau, chinesse tea, bandung) n pencungkil gigi (hahaha...sbrnya free)....so the moral of the story to dedet...next time don't raba your pocket seluar ok...can trust me loh......hahahaha

Comments

osh said…
tu la cakap memang bz cam tak caya je.. bawak balik keje kat umah baru semua padan muka... tak yah jalan, terperap kat umah je hahahaha... tapi nasib baik tak mahal, ingatkan dah nak kena ketuk habis-habisan LOL :)
hahahaha....if you're mr. kemut...i should also be mrs. kemut maa
osh said…
mi,sakit hati la tengok pics taken using my mobile phone... gambar siang takpe lagi tapi yg malam hancuzz... samalah u nyer hp.. raser nak tukar la... ok mi, masuk contest dapat hp cun sket, saya kan kemut hahahahaha
setya said…
Amboi sedapnyaaa

Popular Posts