SHOPPING SAKAN KAT RANTAU PANJANG

Cuti Tahun Baru Cina baru2 ni, me n famili balik kampung...setelah sekian lama tidak membalikkan diri...hahaha...itupun projek "shutdown" kilang husband cancel in very last minute...so kita pakat2 balik kampung...menziarahi orang tua, sedara mare...nun jauh di sane...kelate...So...aper...laghi ku heret lakiku pegi ke Rantau Panjang di Hari Pertama Raya Cina...pergh...ramai sesangat makhluk alam ke Ranjau Panjang time tu....jammed teruk...kitaorang parking skit punya jauh dari tempat shopping...maleh wei...nak duk lama dlm jammed...exercise skit...I dah gemuk sekarang...my hubby 2..ahaks..
Kelabu mata bila tengok accessories ni....cantik n cute...tapi harganya okla...beli utk yana n cousin dia (anak buah aku si adlyn) sorang sepasang rantai n gelang....Rm 8...manik2...oknya..hehe...I pula nanti nak pow husband kat Habib Jewels...hahaha...ni taraf pisau cukur gillette versi pompuan punya....

Kedai periuk belanga....kat sini banyak gak I borong...semua made in Siam...dah alang sampai ke sini....cari yang brand siam ...klu nak cari brand lain baik gi kat KL...betul tak...

Close-up ais krim samas (50 sen)...sedap wey...me n adik ipar...rais...ahli rombongan yang lain jual mahal tak nak makan...nasib baik I tak bawa semua anak...klu tak mencecet la dieorang minta sorang 2...hmmm

Tempat2 baju...tapi I tak beli sangat baju...ada beli baju raya sepasang (kain sutera thai) siap jahit ada manik lagi...Rm170...mahal tapi agak berbaloi...tapi menurut mak mertua I yang sememangnya pakar membeli kain...harganya mmg dah murah...sebab dia jahit sekali ngan sulam manik yang agak tebal...maleh nak tunjuk kat sini baju I tuh...basilak pula raya nanti...

Kedai cenderamata..seperti beg dan sebagainya...berbelanja kat sini kena pandai tawar n pandai cari kedai...kalau silap pilih...mmg ada yang mahal....dan kena cakap kelate...korang ckp luar...mmg kena ketuk punya...banyak gak I shopping ari tu...defisit RM20 lagi (ehsan dari along)...hehehe...trimas dad for RM300...moga dedet terus dimurahkan rezeki dan ceria selalu...hahahahah....


Last kedai aku...gi menghabiskan sesen yang ada.a..uhish...nasib baik bawa duit skit...klu banyak gerenti abis punya....akukan Mrs Kemut....ahaks...Ok...sayonara...cam nak gi lagi...la...dedet!! kli ni up sikit ya...elaun belanja ya...demi isterimu Mrs Gillette

Comments

osh said…
itula mi, saya tanya cukup tak.. awak malu2 kucing, cakap takpe, cukup... hahahaha.. masuk first kedai dah RM170.. lain kali, malas tanya dah... pandai2 la awak..
kwah kwah kwah....achehe

Popular Posts