aduhh....masakan ku...

mesti u all perasan..tertanya..."tak pernah masak ke dia nih"....takpun..."dia tak reti masakke"...hmmm..."berapa kali dia masak nak jer tanya kat husband die"...hmmmm..
sebenarnya...saya selalu gak masak...cuma masakanku tak der la esklusif maner...cam biase2 jer...belum layak dipanggil...taraf chef lagi...janji...kita kasi ikat perut laki I...hahaha...tu yang nampak cam ke depan sikit (boroi) dengan jayanya...u have to exercise dedet...hahaha...abihla aku kena kecture ngan die balik ni...

act...my family in-law...semuanya terror masak...klu balik kampung...tak pernah putus makan...masing2 ader skil..n trademark dalam masakan masing2...dari mek, mak mertua, abah mertua (dia rajin tahu masak sejak pencen ari tuh), kakak-adik-ipar..semuanya la...so I ni kategori...bawahan gak la...tapi sebelum terpilih jadi menantu...my mother in-law dah test I dah...so kira pass kelulusan sirim dia tu...kira dah bagus sangat dah...ahaks (plus minus yang hangit dan terlebih masin ye mama)...

so smlm...I masak ayam bakar (sedap tapi disebab I biarkan lama sangat ayam tu dalam oven even I dah tutup suis dia...cam over garing lak pulak aka hangit)...hahah...abih gak..., sup carrot plus isi ketam, budu (ceh ni pun nak mention ke...kira cam buh cili cengek dan perah air limou jer) n...ikan perkasam goreng....acheh.....
ikan perkasan 2 ekor sedang2 besaqnya dibeli dari Pasar tani sek 17 Pj, seplastik RM4...

Goreng pun sodap....(I sorang jer makan, yang lain tak layan)....ahaks...

Ok..nanti I masak2 sedap I post kat blog wokey...sorry yer...gambar ayam bakaq takder sebab ayam dah terbakar...my handphone allergic with...pic where black as background color...kahkah


alasan...ooo...alasan...

Comments

osh said…
wei.. bila saya boroi??? i'm evolving mah... into a greater being, a midle age man... it's a global phenomenon hahahaha
hahaha.....ampun..pak...ya ampun
osh said…
good2... anyway, just for record, my wife actually a good chef u know (dulu hancuzz - hahaha tapi sekarang sudah 'dibasuh'), i love her cooking more than any other place... but of coz lah she can't beat my mom.. Mama punya nasi dagang is the BESTEST (LOL) in the world.. No joke... anyway, the thing is that we love to try new food that's why selalu keluar makan... & she's also a working mother so kesianlah selalu penat2 kerja lagi kena balik masak... kan Mi kan?
SuMaiYaH said…
madam, i love m a k a n too !!
osh said…
well Sumaiyah, u can ask your madam to treat u over lunch... :)

p/s: Mi, cannot claim ok! ngehngehngeh
bereh dedet....sumaiyah...my hubby will be the chef on that day...haha
bereh dedet....sumaiyah...my hubby will be the chef on that day...haha
osh said…
wey suka suki awak je... saya mana tau masak...
SuMaiYaH said…
hahaha. Yes! nanti masuk sem baru madam kene blanje makan! xpun masakla same2.. kan romantik.. ahaks! :D

Popular Posts