Masak-masak bersama Chef Bob Bloomer

Hari ni..24.3.2009, I berpeluang menemui dan belajar memasak dari Chef Bob Bloomer..Best sesangat..biasanya tengok Bob ni kat Astro 711..act. i menang dlm contest Astro online-ccoking class with Bob Bloomer..so I antara 15 peserta yang terpilih..wallau..

Chef Bob..masak memang selamba..seronok sangat celotehnya..n resepinya banyak yang dia reka..mudah dan enak..nanti I try buat ..I will upload here..ok..

so after die demo 3 recipes..kitaorang pula kena masak in group..hahah...gamat sangat..Chef Bob ni pula "round2" n jenguk..tapi kalau die jenguk mmg bestla..tak garang langsung (very friendly)..sebab I ada experience kelas masakan Chef harun dari Malaysia...mcm langit dan bumi cara mereka..absolutely Bob Bloomer is te best!

ni..yang I n geng masak..heheh..desert dalam die ada coklat, pisang n peanut butter..wrap pakai wantan..

ni rupanya cam lolipop kan..ala,,lupalak nama die...so act tu udang..dia ada salut tepung (kitaorg bancuh) n kelapa parut..dipping die sedap n syok sgt rasanya- apricot, mustard, rice vinegar n lada..

chicken..ala2 nugget..tapi special sikit..ada rasa sweet n sour...

ni masa tandatangan autograph bersama Bob Bloomer..

ni la..cenderahati hati yang I dapat..buku resepi yang ada tandatangan Bob..wahh..sungguh "syok" rasanya..tapi yang paling best dapat jum pa in person..belajar memasak n tips yang berguna sangat...wokeh..naik satu level tahap masakanku..ahaks

Comments

osh said…
so dah kasi 'up' level awak sila2lah try masak western food byk2 ok.. lupa ka awak ada sorang anak 'mat saleh' tuh... hehehe.. dedet apa pun boleh
wokeh dedet...maasa celebrate your besday wokeh...
osh said…
besdey ke 50? muahahaha

Popular Posts