My friends, where r u now?

Last night, dok belek2 gambar2 lama dalam laptop terjumpa pic ni. Picture taken wayyyyyyy back zaman 'era' kolonisme after Parameswara kayuh sampan g Melaka hahahaha. Kira PATI la tapi heran jugak adik tiri Paramesium tu tak kena tangkap hahahaha. Seriously, I think it was in 2002 coz Anaqi (in the pic) was not even 1 year old. Picture taken by me at UTM Skudai lake with Anaqi Godfathers (berebut2 nak jadi bapak angkat walaupun tgk muka layak jadi bapak ayam je hahahaha). Time tu dah grad & Anaqi glamer sbb i was the only one dalam 'geng bongkak sombong' yg dah kahwin & beranak-pinak hahahaha. Anyway, i've tried contacted them this morning but seperti biasa line 'tiada dalam perkhidmatan' kecuali si YB & Babill je. Elo kawan2! Sila la stick to your line & kalau nak tukar inform le member lama. (Saya guna blog awak nak cari kawan lama ni Mi). So sesiapa yg kebetulan kenal diorang nih suruh2 la cari I wokeh.

1) Bheri CAW - Bheri a.k.a Yutaka (seriously beb) anak polis nih. Course mate I but majoring in Automotive. Last time he work at Perodua Rawang but now not sure lah. Still single kot Wahahaha.
2)Jheri manis - Jheri ni budak Taman Universiti selalu lepak umah sewa kitorang. Bapak dia Singaporean & dia pun kerja kat Singapore as a technician. Last time singgah Skudai (masa tu g site visit kat Kulai) sempat g jumpa dia. Lepak2 minum. Dah macam 'taiko' situ ngan 'ma-chais' keliling dia hahaha. Ganas2.
3)Bhuto- dia ni budak Civil, Bhuto (read: Buta) masa grad dulu antara my friend yg 'kenchang' pendapatan nih. But last time cakap nak tukar kerja past tu tukar line lak & terus lost contact. Adus2.
4)YB- budak innocent hahahahaha. Anak Ex-YB Sungai Balang. Kaya nih. Ada ladang sawit lagi. Umah dia ada tiang bendera hahahaha. Kena kutuk dia pagi2 beratur berkawat sesama adik-beradik menyanyi negaraku depan umah. Tak senonoh sebab kahwin ngan adik kawan sendiri a.k.a rakan serumah hahaha. Rasanya still kerja as Production engineer kat kilang Brothers, Johor.
5)Babill- ni one of my best friend masa time belajor. My course mate & housemate si Babill a.k.a Juden Koya ni adik Miss Laiha (penyampai berita Ntv7), buat majoring in Aeronautic. Dulu kerja kat AmSteel (Lion Group) as Production Engineer tapi skang tukar g CCM. Baru je kahwin tahun lepas (2 hari selepas PRU12). Salah seorang peserta akhir program "Angkasawan Malaysia" tapi tersingkir lepas latihan kat pulau tu (kalau tak silap last 18 ek?) hahahaha. Giler haper Malaysia nak antar dia g space? I know him lah hahahaha. (kan Mi kan?)
6) Anaqi less than a year old. Rasanya tak leh berjalan lagi time tu. Muka cam Akid gak la...

Comments

haha...miss kan all that godfathers kan...agaknya dieorg dah beranak pinak dah...anyway klu Juden gi angkasa boleh kirim batu dari bulan...hahahah
osh said…
Juden frust tak leh g 'space' sebab tu last2 kahwin... cita2 dia sebenarnya nak kahwin ngan bunian kat bulan (sedapnye ngumpat hahahahaha).. takpe2 balik raya nanti boleh minta maaf :P
hahaha...juden astronouttt

Popular Posts