Cara pemakanan yang sihat apabila demam exam anak melanda!

So..untuk minggu ini Anaqi Bunyamin bin Zulhazmi ada exam pertengahan tahun Sekolah Kebangsaan dan Sekolah Agama...huishh maknya yang teruja habis..mana taknya kalau sebelum ini Anaqi belajar ala-ala main kali ni die kena bersungguh skit..Bukannya gegila nak rebut place pertama dalam kelas...tapi sebagai seorang ibu memang sentiasa mahukan anaknya menjadi antara terbaik...kalau sebelum ni Anaqi memang liat sarapan pagi...tapi disebabkan exam I paksa die makan oat...harap lepas ni berterusan la dia amik sarapan...tapi bila tengok Anaqi telan oat pagi-pagi..kesian lak terkebil-kebil mata dan tekaknya agak perlahan menelan segala ramuan campuran oat almaklumlah anak I sorang ni perutnya versi melayu..tahu menghadap nasi lemak, roti canai...
Ni lah wajah Anaqi di seawal pagi Isnin...pagi ni kira hensem lagi...masa I amik balik sekolah karang confirm selebet habis....tu duk sengeh-sengeh sambil gosok mata..sambil tanya I simpulan bahasa melayu..almaklumlah paper Bahasa Melayu pagi nih...so good luck Anaqi ya..

Hmmm...selingan ni lah antara panaroma di pagi hari Isnin 25.5.2009 (hari masuk gaji heheh)...ratusan pelajar baru Pusat Asasi dalam Taaruf Week (minggu orentasi)...so bakal pelajar-pelajarku sekalian..Belajarlah rajin-rajin dan bersungguh bukannya senang nak menempatkan diri di IPTA...ingat mak ayah yang hantar semalam jenuh jauh-jauh dengan harapan anak mereka akan keluar berjaya menjadi insan yang berguna dan cemerlang...salam motivasi di pagi hari...wallau....

Comments

osh said…
wuh uh... Anaqi tu kira terer gak la... main memanjang, gameboy, pc game, lompat sana sini tapi still score semua A... (sebijik cam dedet hahahaha).. kalau tgk cara dia. saya ingat mesti semua subject dapat merah je tapi terbalik lak dia boleh score... so Mummy, macam mana saya nak stop dia main game? tapi kalau tak score pun rileks la, baru Darjah 2 la Mi.. bukan cam Yana, pegang buku je sana sini so score pun tak heranlah (cam Mummy-sebijik.. LOL)
hmmm...ken abanyak bagi motivasi kat Anaqi tuh.....biaserla Yana kan cute cam mummy die...wakakaka

Popular Posts