Hari yang frust..angkara pencuri ilmiah...

Hari Sabtu malam, my sis call...agak sebak sura die ketika itu..inform I rumah kena masuk orang aka pencurilah...dia tak amik apa-apa selain dari laptop dan broadbands (maxis dan celcom dengan kotak-kotaknya sekali)..even beg duit kat sebelah laptop dia tak amik (dlm beg tu ada cash Rm100)...so I soal-balas ngan my sis...so kesimpulan ada 2 andaian macamana pencuri tu masuk..
1. Rumah tak berkunci pintu hadapan...tapi tutup rapat..tapi bila check pintu belakang terbuka luas..dan kunci ada kat pintu..so maybe pencuri itu masuk ikut pintu depan dia tutup balik dan kuar ikut pintu belakang..amik kunci yang my mum sangkut kat dapur...
2.Maybe my mum buka pintu dapur tapi lupa kunci dan kunci itu tertinggal dipintu..dipendekkan cerita pencuri nampak dibuka..masuk dan kuar dari pintu yang sama...

Haha...layak tak I jadi ala-ala Detektif Conan..haha..
Kejadian berlaku waktu pagi antara pukul 8.00 hingga 11.00..Hari Sabtu dijangka ramai lalu-lalang dihadapan rumah..sebab rumah berdekatan dengan taman (exercisela hari minggu)..

Tapi syukurlah..my sis yang sedang membuta tak kena apa-apa..hmmm

So ni kat dalam balai Polis..nasib baik ada TV..so my kids layan tv tu dan buat balai tu macam rumah sendiri...pergi visit lokaplah, petik bunga kat laman polislah, bagi makan ikan kat aquarium dalam balai...I malas nak layan...lama gak kat balai polis tu ..hampir 1 jam 30 mins..I teman adik I buat report..kasi support sikit sama die...

so hari ini..esok..maybe mengambil masa minggu..CIK NIKIT kita akan menjadi setoye ini..hanya kerana laptop kesayangan die lesap begitu saje...nak buat camana..dah yang masuk rumah tu pencuri berilmiah aka ada pelajaran kot (rasanya abih sampai tingkatan 5..haha)..die gemar laptop melebihi segalanya barang berharga didalam rumah..
Ok bik..akak support ko...bukan bentuk duit ya..tapi sokongon moral padu agar adikku Nikit dapat beli laptop baru hasil usahanya sendiri...
Ikhlas..
dari kakakmu yang kemut..haha
setakat seratus ..2 tula boleh I tong2...
acheehhh krabila sangat...

Comments

summer_wizard said…
luckily no one is hurt.
laptop lost nvm lah bcos ayu boleh menang balik mah.
-toottoot-
huishhh toot..never won laptop...hope can win one..heheh
SuMaiYaH said…
ujian ada hikmah..
syukurlah takde sesape yg decederakan..
lili11 said…
Found ur link fr supermummy blog. Congrats.
tq lily...tq sumaiyah for dropping by
SuMaiYaH said…
wuhu~
kite kan suke bace madam tulis..
hehe rindu la madam..
:)
rindu gak kat sumaiyah...meh meh datang bilik
d~sIahs said…
perh... giler kdekuut... stakat na baje serat-dua... hang laa kakak yg plaing hampeh dalam dunia... bak mai laa satu laptop,, banyak2 na buat apa pon... kedekut laa hang...

Popular Posts