Ayat-ayat paling dan tidak digemari oleh saya..

Adoii...saya telah diajukan soalan ini oleh seorang sahabat blog. Walaupun saya sibuk (ceh buat2 sibuk haha)..saya cuba untuk menjawabnya sejujur yang mungkin...mungkin ada pertambahan perkataan (rephrase)..so harap maafkan ler ya bagi yang bertanya...

Ayat yang paling digemari:

1. cam tak percaya jer umur awak **tut** nampak cam budak remaja...(haha...cam kembang kempis I bila dengar statement ni)

2. jom i belanja u makan...(wahh...kecil tapak tangan kuali saiz XL i hulurkan)

3. hmm betulke anak 4 orang..body slim lagi...hahaha (dah ler Ayu yang selalu perah santan)

4.tahniah, anda telah memenangi tut tut...(wah seronoknya..kalau hari-hari dengar pun I sanggup)

5. ambillah saya bagi percuma..free of charge (maknya sinchan haha)

dan banyak lagi..dan lagi...

Ayat yang tidak digemari:

1. Puan kena saman sebab letak kereta merata-rata sila jelaskan sebelum..(kena saman n pastinya kena bebel ngan laki I)..

2. Mummy pakai baju fesyen apa ni...(yana yang selalu menjadi pengkritik tak berbayar tehadap segala cara brpakaian I)..

3. Madam, boleh tak kita tak payah ganti kelas..(ni student I selalu malas datang kelas...ada ada)
4. Ayu, cuba tanya mama dia masak nasi dagang macam mana, pelik la masakan awak..(wah kena menuntut lagi ilmu ngan mertua I)..I pernah masak nasi dagang ke dedet ..fake story ni

5. Ayu nak beli ambil jer...tak cukup duit mintak kat saya...hahahah...korang percaya ke ayat ini adalah ayat yang tidak digemari...(tak digemari secara tersirat abang banker aka abang atm aderla)..

lagi banyak sebenarnya..tapi sebab kemalasan yang melanda hidupku ini...hanya ini sajalah...suka tak suka...ku sukakan jua..lai lai katong..

Comments

ariz azali said…
statement yang no-3 tu,
buat saya terharu.
hahahahaha
ekin said…
..saya juga..hehe
hahaha...terharu...haha..mcm ayat awk jer razali...haha..

ekin jangan ikut budaya no 3. seperti ariz azali..wakakaka
Hermit said…
Hek eleh, betul ke point last for ayat yg tak digemari tu? kalau awak tak suka takpe. lain kali tak yah kasi dah hahahaha...

Popular Posts