@Restoran Strawberry PJ

Cam biasa apabila sindrom malas memasak sudah menjelma pelbagai teknik dari segi perbuatan dan luahan akan dikeluarkan. Antara teknik yang biasanya digunapakai:
1. Buat-buat tidur lepas balik kerja...menunjukkan betapa penatnya bekerja seharian
2. Buka dua kali pintu peti ais..sambil mulut berbunyi "tak ada lauklah nak masak apa ya hari ni"
3."Dedet akid lama tanya saya bila nak makan chop"..contohnya ayat boleh diolah mengikut kesesuaian selera ketika itu...
4. Buat muka selebet yang habis depan suami..."malasnyeeee nak masakkk hari ni"...disebabkan keselebetan melampaui rupa paras pasti suami akan menurut keinginan isteri untuk mogok tidak masak pada hari itu..kehkeh
So kesimpulannya malam semalam I tak masak I guna teknik no 1...hahaha...kitaorang abis satu PJ cari kedai makan last2 teringat kat Khalid (ex-student) yang pernah mengesyorkan I untuk buat review kat kedai makan Restoran Strawberry kat PJ NewTown....ceh ingat Restoran dikelilingi buah Strawberry...paling kuat latar belakang warna pink ke..takdenya..tapi rekaletak, tatarias ruang dalam Restoran ini simple dan menarik...ramai gak orang kat situ...so kiranya popular gak la kot restoran ni....gambar diatas adalah Yana bersama air Pineapple mix with watermelon size jug besarnya....
Yana posing bersama pasta beef die (RM6.90)

Strawberry mee hoon seafood (ya ke namanya dedet tapi ada buh perkataan strawberryla)...tapi dalam mee ni takdelak buah strawberry...hahaha


Anaqi bersama pasta die..ada hot dog dan telur..5 minit jer Anaqi sental...patutlah hang makin bulat Anaqi...(RM6.90)

ni I punya..nasi kari Thai...sawadikap hait hait..pedas n kaler hijau...wiiii(RM7.90)

Padilah bersama kuew teow tomyam (RM5.90)..padilah kata tak sedap...hahaha tapi I tengok abis gakk die makan...

Pasta cabonara (RM7.90)...with peace...

gambar kaunter...uduhkan nak buat camne amik guna hp free hahaha....anyway orang yang pandai menilai seni yang akan mengaku gambar ni unik dan cantik...sepoyo orang yang mengambil gambar ini...wakakaka

P/S: khalid nak claim boleh jumlah makan yang dibayar RM57.50....hahah (sekali-sekala belanja apa salahnya haha)

Comments

Kaydee said…
madam!!
saia pon pena mkn situ gak.
not bad.
hehe
nex time ble r mdm blanje.
hehe
liyana said…
model kanak2 kamu chumel :)
Khalid Zainal said…
okay madam, sila post resit kat alamat rumah saya, nnt saya hantar wang pos. takde masalah.
kaydee...next time mdm belanja ke kaydee belanja...ahaks...

trimas liyana....boleh jadi model barangan liyana jugak hahaha

ya ke khalid hahahaha
Hermit said…
ceh saya tertipu.. ingatkan betul2 penat hahahaha

Popular Posts