Hari-Hari Ceria Hari-Hari Bahagia

Ha..Ha..saja-saja hanta famili gambar famili untuk contest Hari-hari Ceria Hari-hari Bahagia...terkedu dapat panggilan dari Shirly Pusat Pakaian Hari-Hari yang mana famili antara 10 finalist yang terpilih..dari 500 penyertaan lebih boleh percaya ke?...Hadiah tempat pertama Rm2000 dan Voucher Hari2 Rm500, tempat ke-2 Cash Rm1500 voucher Rm300, Ketiga cash Rm1000 voucher Hari2 250..dan saguhati cash Rm500 dan Voucher rm200...so I dah letak aim nak saguhati jer...mana taknya kena buat persembahan catwalk segala bagan kat atas pentas...huishhh...laki I kan lelaki malaya terakhir...pemalu yang amat...confirm dia tak nak nya...
Antara fakta2 yg menarik yang berlaku pada hari itu:
1. berkumpul kul 10 pagi..untuk sesi make-up segalanya...wah banyangkanlah ke"stressan" ngan anak-anak seawal pagi.. Majlis start kut 2pm...
2.Hubby ada kerja emergency so die kena datang kemudia, dia datang dalam kul 12pm..
3. kitaorang lasatu keluarga yang tak hapa-hapa masa rehearsel...tak pernah practice...so duk berdiri tersengih cam kerang busuk kat atas pentas...
4. I demam hari tu....wahhhh
5. Memandangkan pagi Sabtu padat ngan cerita kartun dan kebetulannya kat The Summit ada Panasonic road show...ke semua anak I duk bertenggek depan tv tengok kartun...(kat tengah2 shopping complex)...I dah tak peduli dah..wakakaka
6. Kitaorang kena posing guna baju yang dah dipilih...yang sedihnya baju hubby I dah ada orang lain amik...tension wohhh tinggal baju sendat dahlah lain kaler...
7. Ikut perjanjian mula2 kami dapat baju yang kami pilih dan pakai hari tu..alih2 die suruh pulangkan balik..sia2 jer I pilih baju paling mahal...wakakakaka...
8. family I dapat giliran nombor 6 untuk buat persembahan
9. since famili I jer tak ada buat preparation apa2, so I last minit buat sajak....janji aderla...
10.suspen sebab nama family I antara keempat last sebelum dia panggil grand prize...tapi memang dah pikir lojik kami tak akan menang gp punya....last2 saguhati seperti yang dijangka...alhamdulillah.
Yana ketika di make up kan...
ni lah wajah Yana setelah disolekkan

haha...tak tahulah apala yang berlaku kat atas tu...

ni antara peserta akhir Hari2 Idol...namanya faizal..
so gambar masa hadiah tak ader...padilah soseh jurugambar ntah mana ntah...hahah so tak adalah gambar kenangan masa amik hadiah dan gambar beramai2 ngan pemenang yang lain...

keluargaku memang ceria dan sentiasa bahagia...amin

Comments

Anonymous said…
yo bestnya dapat jadi finalist...
Hermit said…
event tu betul2 bukak mata... there's ppl who'll do everything for a lousy RM2k.. i'll never make myself look like a joker even if the prize is RM20k... (patutla tak menang hahahaha)

Popular Posts