Meh Lawat Muzium Polis...

Antara student2 I yang hapening aka gonjeng mak limah ...wakaka
(sedap sungguh mengutuk secara manis terhadap student sendiri..haha)

Sabtu yang lepas 15 Ogos 2009, I bawa 2 kelas ke Muzium Polis, Planetarium, Memorial Park segalanya..Jangkakan bertolak seawal 8.00 pagi...dipendekkan segala panjang cerita..kul 8.35 baru bas bertolak (drebar bas lambat...ya ke....korang paham2 kan sendiri)...walaupun begitu banyak yang dilawat...tapi student I kebanyakannya mampu melawat 3 tempat jer..Muzium Polis, Planetarium, Tamn Tasek Perdana (apa ke hee..korang nak melawat taman bunga ya idok)...tapi ada gak yang sempat melawat taman rusa..(ntahler..aktivitinya memberi makanan kepada Rusa...)hmmm...sepatutnya pagi tu kitaorang piknik dulu tapi disebabkan ada yang dah lapaq benar (ni geng2 haizir la nih) dieorang dah siap2 makan sebelum bas bergerak lagi...so dah piknik dalam bas memasing...


ni antara aktiviti yang digemari...bergambar...pantang berhenti mesti nak bergambar....tabiat ke apa...anak I dah rasa cam celebriti lak..

..model kereta kebal...


ni pose..ntah apa2...ada gaya ke polis melampau aksi...wakaka

tolaklah segala kedrat...


**model meriam**

banyak sebenarnya gambar..malaslah nak masuk semua kat sini...so antara koleksi yang menarik minat I ...segala bentuk senjata, kereta kalis peluru dan sejarah peperangan yang pernah berlaku di negara kita...
So balik dalam pukul 3pm setelah puas makan dan menerima hadiah memasing (harap korang sukalah ya)
Enjoy, happy tapi penat sangat..harap-harap student I dapatlah sedikit sebanyak pengetahuan mengenai segala maklumat mengenai sejarah dan informasi mengenai yang sepatutnya mereka tahu...bukan I tak tahu student I tu...kalau lawatan ke Mid Vally, KLCC...tu memang dah wajib setiap minggu...(jgn lupa hantar project report ya)
cikgumu yang patriotik;

Comments

Hermit said…
apenye bergambor ntah apa2.... yg besor lak bersungguh2 hahahaha... apehai tak daftar je jadi polis mah
ariz azali said…
wuaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
asal tak invite saya jugak!!!
saya dah daftar akid jadi polis..wakakak

razali...peserta rombongan adalah calon2 kertas peperiksaan IFM 2213..aceh

Popular Posts