I Miss my "Roti Canai"

Aduss... dah seminggu lebih my fav. restoran mamak ditutup... biasanya kat situlah tempat breakfast kalau tak g Old Town kopitiam... roti canai & teh tarik (i'm truly Malaysian wokeh)... kadang2 kalau balik lambat g pekena capati or roti nan sebelum sambung kerja balik (note utk. isteri terchenta: ngan Kamal wokeh bukan Kamariah hahaha)... skang tak leh dah.. tak tahu la sampai bila... sedey2...
Last week, time datang ofis nak g breakfast, alih2 tengok kedai tutup... siap ada tape kuning 'Garisan Polis- Dilarang melintas'... mak aii ! ganas2.. ada org mati tercekik roti canai or kari kambing ke?... sungguh dramatik... macam telenovela la pulak hahaha... later on, baru dapat tahu dari budak ofis sebelah yang MBPJ & Polis ada datang sebelah petang semalam buat rush... abis semua mat2 pelayan bangla ngan cashier sekali kena angkut.. tak sure la apa kes tapi biasanya takde permit kerja or pasportlah... Aii.... kalu ye pun tinggal la tukang buat roti canai tu.. i really miss his roti canai la.. bring him back! please… :(

Comments

i miss that roti canai too....yo lar en. kamal bouncer...
Hermit said…
bouncer part time hahahaha... aiii bila la nak buka kedai balik nih... :(
amalina aziz said…
mdm..my father is tokey roti canai..meh la dtg umah..sy pon dh muak mkn roti canai..hehe

Popular Posts