Setelah sebulan membasuh baju menggunakan kedrat...

sebelum raya...time puasa mesin lama I ni Encik Samsung buat perangai yang cukup mengada2...rosak buat kali kedua....seingat I...tahun lepas Encik Samsung mengalami masalah motor...tahun ni pulak masalah motherboard (iyoko??)...sungguh menyeksa batin dan fizikal I...lebih-lebih lagi bulan puasa...selain dari dobi sendiri kat Mahallah Zainab (yang masuk duit siling)...I basuh tangan ajer....tak kuasa sungguh mengangkut baju selepas sahur pergi mencuci...Iyalah nak tunggu Encik Hubby survey mesin basuh sikit punya lama...hahaha...mana taknya harapan Encik Hubby yang menggunung tinggi agar I menang contest dapat mesin basuh...iyolah...tuh...
jeng2....hehehe..akhirnya tadi pagi sampai jugak mesin basuh ni di pintu I...dalam kalut2 I pergi seminar sana-sini...demi mesin basuh baruku...ku sanggup tunggu...lepas ni kita tunggu bilalak Encik Hubby nak pasang mesin basuh baru ni ya....wakakak..Ok kepada Puan Toshiba selamat datang ke rumah barumu..jangan segan2 membasuh dengan jaya ya!!...

Comments

Hermit said…
ooioii... niat saya nak repair sendri tapi takde masa lak nak bukak... alih2 sebulan dah muahahaha... Mama pesan jangan overload mesin i.e jangan awak masuk skali dalam mesin hahahahaha
saya ringgan jer..mesin basuh still mampu tanggung berat saya...wakakaka
mama zharfan said…
i punyer washing machine pun rosak, ie fully auto jd semi-auto sbb kena control air sendiri...nak beli baru, sbb dah nak pegi UK, so balik UK nanti lah beli yg baru..
berapa harga ms toshiba baru u tu ayu?
murah jer suzi beli kat carefour rm599
Hermit said…
Ms Toshiba tu 1st day dah bikin org hangin... *$#@*!%+ japanese design! aiyoooh.. hangin2
mama zharfan said…
kenapa dgn ms toshiba? tak function ker?
x tak function suzie...paip air kuar susah pasang....hahah...
Hermit said…
boleh function, semua ok... tapi design for drain water outlet cam #&* je... hangin2...

Popular Posts