@ Hotspring Sg Klah Sungkai Perak

2 hari 1 malam di Hotspring Sg Klah Sungkai Perak memberi 1001 kenangan yang manis buat diri sekeluarga...first time menjejaki bumi Sungkai sememangnya asing bagi kami kerana kami orang pantai timur...cantik juga pemandangan sekeliling walaupun lokasinya jauh nun di kawasan pendalam felda sg klah...so ini lah gambaran hotel/chalet yang kami menginap untuk satu malam...
dikelilingi pokok kelapa sawit tua...seolah berada di lembah atau kawasan felda...tambahan pula cuaca redup dan nyaman sekali memandangkan kawasan ini masih mengekalkan kehijauan aslinya...

apa yang menarik yang terdapat di hotspring ini..ada kolam air panas...memang panas suam...boleh tertidur dalam kolam kalau berendam lama-lama...ada kawasan boilling eggs (memang panas sungguh rasanya..I tak pergilah cuma tengok ramai pelawat pergi kawasan tersebut membawa telur ayam..huhuhu),, ada kolam air sejuk...yang ni cam ala-ala sunway lagoon kecik jer...tapi okla not bad, ayurveda treatment (urut), spa, cycling dan kolam air panas "private" punya....
tengok keletah anak I sepanjang di kolam air panas....bersungguh2 mereka bermain walaupun kolam tu sebenarnya untuk berendam...

ni kolam air sejuk...time ni yana dan anaqi entah hilang ke mana..duk asyik main gelungsur dalam air tu ler....
soo memang best hujung minggu yang lepas...insyaAllah next trip ke PD lak....
p/s thanks kak rose...diatas voucher yang diberikan...hehehe

Comments

Hermit said…
best memang best... tak leh beza diorang ni anak2 sendri ke hantu air... main tak berenti hahaha... yg best malamnya semua 'koma' awal & mengigau giler2... Yana paling best siap jatuh katil hentam dinding, lebam kat mata.. LOL
hahah...kesian gak tengok Yana...bangun pagi tanya kenapa tepi mata dia merah....hahaha
BestBro..mmg meriah..tapi kalau dieorang buat perangai boleh sasau meriah....hahaha
Hermit said…
yelah bro.. masa memain & hepi2 tu memang meriah tapi bila sorang2 buat perangai mau darah tinggi aku hahaha.. ngko pun cepat2lah beranak-pinak, boleh anak2 aku buat kawan... kalau nak berbesan pun bole tapi bergantung if anak2 ngko hensem2/lawa2 je hahahaha
BestBro said…
Ayu,

Takpe kalau sasau dalam kemeriahan. Jangan jadi cam aku, sasau sorang2. Hehehe.


MyBro,

Anak aku nanti biasa2 jer kot. Maklum la, ayah dia pun bukan esem pun. Tapi kalo nak berbesan takde hal. Boleh la mengeratkan hubungan yang dah sememangnya erat. Hehehehe.
Hermit said…
orait tu bro... hehehe.. tapi tgk diorang macam manalah.. ngko tu cepat2lah.. aku dah nak kena beli van ngko boleh rileks lagi... ;p
BestBro said…
Alah, engko baru nak beli Van jer. Ko jangan terkejut kalo esok2 aku beli bas sebab anak aku lagi ramai dari anak ko. Muakakakaka.

Popular Posts