MALAS vs RAJIN

Sudah seminggu sem baru bermula...dah ianya berlalu begitu sahaja...takdenya I nak start kelas...berserabut betul kepala...member dan berdetang-detang habis chapter 1...I jer yang terkial-kial start minggu ni...gara-gara tahap KEMALASAN yang melampau...melanda diriku...sem ni subjek baru kena ajar (I sorang pula tu..anather 2 lecturers pergi haji)...5 jam seminggu wah...masak la ngan student2 ni...subjek database...so buku diatas adalah antara rujukan yang perlu dikaji, difahami...wohh...ni belum kira senarai paper exam yang kena set...banyak wooo...hari nak submit pun dah boleh bilang dah dengan jari kaki dan tangan...hati manalah tak rungsing...
ni lak senarai kad ahli hisbah....cam nampak dah susut...tapi nak kena buat meeting...semua orang kuat hisbah dah chow ke gombak...adoilah....malam bilalak nak buat ni...huhu...

tapi dalam MALAS tu I sempat gak lak ubah gaya bilik I...sebab nak dapat mood baru...yang ni jer yang nampak RAJIN....sampai jiran tetangga duk perli...woii orang sibuk nak start kelas...ko sibuk beria buat perbahan bilik...I kan RAJIN...bab sepepatutnya yang tak perlu diRAJINKan...
p/s: Bilik kita dah cantikkan Kak Ani...cuma tak lawa sebab takde bunga jer...hmmm

Comments

Hermit said…
dah awak tak sihat memanglah kerja pun jadi slow... so, jgn jatuh sakit lah... penin saya...

Popular Posts