@ Karnival Sure Heboh Stadium Bukit Jalil

Sebenarnya dah lama nak update pasal entry ni...tapi tak berkesempatan banyak sangat perkara yang berlaku pada family lately...atuk sedara meninggal dunia dan banyak lagi...so hari ni lepas siap marking kuiz segala bagai baru boleh mengupdate kan blog..dahlah sebelah malam sibuk menyiapkan teka silangkata BH...bersungguh I...haha sebab I memang minat baca kamus...Hari Sabtu lepas I bawa anak-anak pergi Karnival Sure Heboh Bukit Jalil without my hubby...(since my hubby project boiler tengah naik kat CSR on that day..so die kena standby kat sana). Banyak sangat booth kat Karnival tu..gambar diatas ketika Anaqi, Yana dan Akid duk tengok magician ni buat magik...lama sangat kebetulan cuaca panas..banyak kali I buat signal kat dieorang...nak cepat2 balik....
ni masa kat booth Dutch Lady since I ada anak 4-6 tahun...so staff dutch lady kat situ beria suruh I isi borang survey under kajian 2 orang pakar pemakanan...resultnya Yana IQ lebih satu tahap dari umurnya...n Akid cemerlang...lebih 3 tahap..wahhh...tapi memang I perhatikan pun Akid ni jenis pemikir berbanding Yana yang selalu mengamalkan konsep I dukung "ASAL BOLEH"...Biasanya kanak-kanak berada dalam zon neutral kerana kebanyakan tumpuan mereka lebih kepada main dan persekitaran...

maaflah kak...kebetulan masa I lalu kat sini (Booth Wanita) jumpa Ery Putra...kebetulan dia tengah amik gambar ngan kakak baju kuning...so I terus snap gambar dia...Muka Erry tegang macam pakai Botox...hahah tapi memang dia ada amik injection vitamin C kan...huhu

Ni si Aidil (Nur Kasih) aka Fizz Fairuz..I lagi suka tengok penampilan dia dalam siri Nur Kasih berbanding drama dan dunia realitinya...cam play boy lak pulak...berderet anak dara beratur nak bergambar...I tak kuasa la....

Ni lah hasil tangkapan I kat sure heboh...dari kembung wallet sampai berbaki RM10...dahlah takde resit takleh claim kat hubby hahahah....tapi banyak gak barang makanan ringgan yang merapu I beli sebab cam murah....paling mahal almos famos....cookies favourite ya....
I pergi ngan mak...so awal2 sampai kat tapak karnival mak I tak tahu kat mana...bukan anak-anak yang hilang tapi mak yang hilang dulu...dahla dia tertinggal hp....nasib baik terjumpa balik kat dalam Karnival kalau tak haru jer nak cari kat karnival yang sedia maklum ramai sesangat makluk di situ...

Comments

Hermit said…
wes Mi, boiler baru diorang dah lama siaplah... tgh pasang Mixer & conveyor baru (berapa kali cakap pun lupa)... aii.. nasib baik jumpa balik mak, kalu kena culik kan haru... hehehehe :P
awk pernah beritahu meh???...apsal cam tak pernah dengar hahaha...tu ler mak mertua awk klu bab bershopping memang susah nak dikesan...huhu

Popular Posts