Tuesday, June 30, 2009

@San Francisco Steak House..Mid Valley

Hari ni I ngan Cacah (my officemate) pegi Mid Valley..first sebab nak amik hadiah kat North Point, second sebab nak utilize voucher San Francisco Steak House RM50 yang I menang last month...
ni antara mural yang terdapat di dalam Restoran SFS...cantek dan unik....masa pergi agak penuh sebab ramai dah buat reservation untuk makan kat situ...

air bergas yang digemari tetapi tidak elok diminum selalu....(kadang..jarang takpe kan dedet wakaka)
sup pumpkin dan roti (dia kasi as complimentary) best-best
nachos...tak sesedap kat Chillis punya...tapi Ok lah harganya berapa belas ntah,,,udah lupa...
ni salmon grill..I order 2 set, harganya RM16.90 se-set plus air ya...so jumlah semuanya harga untuk makan tengahari ini ialah RM53.50...so kiranya I tambah Rm3.50...oo sungguh seronok rasanya n moga2 I dapat menang voucher makan lagi..marilah bersama menjayakan kenaikan berat badan..lepas tu buat kecoh2 nak diet lak ye...hahaha..(not me :P )

attention....ILG03 n ILG04

Wokehhh new task for Literacy students

1. Find at least ONE website (give the URL) that you find as cybersquatting site. Cannot be the same site as your friend....

2. Go to OPAC IIUM, find three books from Medicine, General and Technology. Get the call numbers and ISBN numbers....

3. Explore Miss Azimah blog and tell me at least 3 things you like about her blog....

4. Name the URL for Centre For Foundation Studies.

5.Go to CFS IIUM Library, find 15 books that categorized under Red spot collections...

Plese do it your own....chaiyok

from your gorgeous lecturer;

Monday, June 29, 2009

@Transformer Speed Challenge GSC Tropicana Mall

Sebenarnya nampak iklan mengenai contest dlm newspaper..so register start kul 10am, tapi I malas nak gi awal pergi dalam kul 1 tgh..igtkan nak gi amik gambar jer..sampai2 Anaqi terus kata nak join Transformer Speedmaster Challenge.. ni antara hadiah yang akan diberikan kepada pemenang Transformer Speedmaster Challenge..geramnya tengok figurine Optimus Prime tu..
counter wheel of fortune..kena beli set combo baru boleh main...

so die pilih 5 yang terpantas setiap categori...ada 2 kategori bawah 12 tahun dan satu lebih 13 tahun...Anaqi bawah 12 tahun la...untuk pusingan pertama setiap orang kena transform figurine kepada robot..die bagi 2 robot..so anaqi berjaya buat dalam masa 5 minit 2 saat...dengan masa itu Anaqi layak ke pusingan seterusnya (the best 5)
Anaqi dengan robot transformer...tapi pusingan kedua dia bagi 3 robot..kali ini Anaqi tak berjaya...untuk masuk grand final...untuk tahu kedudukan pertama dan kedua..

Bersama-sama finalist setiap kategori...wah Anaqi paling muda kat situ...

Ketika sesi Penyampaian Hadiah kepada pemenang...

goodie bag yang dimenangi...

segala isi didalam..tak dapetler figurine yang diidam2kan itu...tapi 4 tix wayang...best4x..

roll-out ;

Thursday, June 25, 2009

Wah sungguh syok bershopping di Butik Jaspal OU

Dengan berbekal voucher kemenangan I dari Quickie..dengan bersungguhnya I mencuri-curi masa menerjah butik Jaspal kat 1 Utama..al-maklumlah expired date voucher to akhir bulan ni..kan udah tak sempat melopong lak...so I decide nak gi sorang kalau pegi weekend bersama anak2 mesti kecohnya kat butik tu...
I shopping tanpa gangguan ala-ala hampir 1 jam..naik pitam tengok baju, beg, kasut yang bermacam-macam...sungguh best sekali..yang bagusnya Jaspal ni dia offer barang very limited..so maknanya kalau die kuarkan 10 helai paten tu kalau habis takde dahla...I borak ngan staff kat situ so baru I tahu yang Jaspal ni sebenarnya dari Bangkok..tapi materialnya dari europe...wahwah..

so hasil sindrom shopping I berterusan..I rembat beg kasual ni...harganya RM45..I duk carilah manernya perkataan Jaspel...kat tepi rupanya..hmmm...

wallet RM159..adalak harga wallet lebih mahal dan banyak dari duit didalam..ekeke..merah...red is devil..:P

baju..yang agak sopan tak jarang n agak panjang..RM189...wah wah...pakai pegi pasarkah?? oo tidak..wakaka
hmm..tapi yang paling best apabila I membelanjakan semua ini Jaspal kasi less lagi 20%...so masa bayar I tambah RM14.40 tunai..seronoknya shopping tak yah kuar duit..walaupun hari ni gaji masuk...takdenya nak terus berbelanja...ni yang nak terus usaha dengan lebih giat lagi mendapatkan voucher membeli-belah..haha.."pengguna bijak faedahnya banyak".."menang contest faedahnya lagi banyak"..."majulah shopping complex demi kepuasan semua wanita di Malaysia"..

Wednesday, June 24, 2009

@ Ali Cafe

Wah..syok sesangat dah lama I mengidam nak rasa Kopi khas dari Ali Cafe Restoran..so dah 2-3 kali termiss, Ahad lepas dapat gak pegi Ali Cafe untuk minum petang bersama famili..kat subang Jaya..
Ni antara wajah dekorasi Ali Cafe...ringkas tetap menarik...

Ali Cafe coffee ice memang ada "kick" tapi tak samalah rasanya kalau buat yang paket...ni mesti ada rahsia ramuan (hidden)..ceh...pandai2 jer kan I ni...hahah

Peanut butter thick toast...nampak meriahkan...semeriah hidup si tukang order..afiq the peace..duta keamanan yang sentiasa memeriahkan hidup mak bapaknya (nak itu nak ini)

Pumpkin toast...sedap...I suka rasa die..tapi silapnya roti ni datang dah sejuk...ready bake ke apa..kalau panas mesti sampai termimpi I selepas menghadap penuh selera...

Bubur nasi bersama coffee panas my hubby.....bubur tu agak banyak walaupun nampak plain yang datang bersama kicap (aksesori wakaka)...tapi rasanya okla...pasti digemari oleh kanak-kanak...

ni lah gaya Akid yang sedang kebuloq sebab tak makan tengahari...janganlah nak cuba-cuba try makanan dia order maka akan jadilah perang fenomena ala-ala perang dunia kedua...

cuba teka kat mana...ni lah tandas Ali Cafe...cantek kan...ditambah pula model kat pintu tu kiut..wakakaka..

So overall,memang puas hatila...rasa tak rugi n nak datang lagi..cuma kalau difikir-fikirkan kembali...kalaulah nama alicafe ditukarkan kepada AyuCafe...sure untung berlipat ganda maklumlah lebih komersial.....hahaha..marahlak si Ali...ya ampun...

Tuesday, June 23, 2009

‘Hancock: A different kind of superhero’


i) Who plays the eponymous character in the movie Hancock?
Will Smith

ii) Fill in the blanks: In a bid to save a whale, Hancock heaves it out to sea, only to see it smash a sailboat


Hancock????

H - Hancock the superhero with good intentions but bad PR skills and even poorer hygiene. He cannot resist helping anyone in need, but much to the annoyance of the residents of Los Angeles, he does more harm than good. His rescues end up costing the city millions of dollars in damages.

A - A superhuman powers, including supersonic flight, invulnerability, immortality, and super-strength

N - Nobody cares about him! Except Ray...

C -complex embroidery of comedy, the supernatural, and the human condition.

O -Outstanding performance especially Smith as Hancock...I like more Smith in I am the Legend

C -Characters like Ray and Mary support the whole story of Hancock...Casting Smith was a brilliant move as his hits far outweigh his bombs.

K - Know, survey and went to watch Hancock...ha ha
"There are heroes. There are superheroes. And then there’s… Hancock.”

Monday, June 22, 2009

@De One Studio Photoshot Untuk Majalah Princess

Sepertimana dalam temujanji, I n Yana with the gangs (all family members..ramai benor)..tiba di studio De One Hartamas tepat jam 10 pagi hari Ahad 21hb Jun 2009..Yana ada photoshot untuk majalah Princess Disney..
Possing dulu sebelum dimekapkan ...di ruang utama Studio De One..wahwah

Kat meja solek..penuh aksesori comel-comel untuk bebudak kecil..geram I..tu Yana tengah discuss dengan jurumekap mengenai pemilihan warna eye shadow..I malas nak campur bukan retipun..kalau I tonyoh jer..haha


ni kat tempat photoshot..takleh ambik gambar ni...curi-curi snap...

Yana ketika sesi photoshot...nii pun curi-curi amibil..gambar siap lagi 2 weeks...so nantilah I tayang kat blog ni...Yana dia pilih jadi Princess Cinderella...tapi I tengok costume dia cam Beauty n the Beast..apa-apun layan jerla...

ni antara artis yang pregnant datang sini untuk photoshot cover magazine..rasanya baiboo mag..

cam biasa angkatan tentera yang lain telah manfaat masa mereka dengan melakukan aktiviti seperti di rumah sendiri..janji mak bapak korang tak sakit kepala...wakaka...
me the gorgeous queen.

CONTEST AKSI MENARIK

Are you sleeping
Are you sleeping
Afiq Ziqry
Afiq Ziqry
Morning Bells are ringing
Morning Bells are ringing
Ding Dong Ding
Ding Dong Ding
** tukar nama Brother John kepada afiq Ziqry..tak sesuai gitu anak I melayu tulen..wakaka
Yang tidur tertonggeng ini diberi nama Afiq Ziqry aka Afiq Cenggeng..
Sehingga tarikh dan masa blog ditulis berusia 1 tahun 10 bulan..
Kenapa..Mengapa..Apa..saya memilih gambar ini...
Wah....Wah...
Seharian kepenatan bermain sakan, Akhirnya rebah bagi mendapatkan energi tambahan,
Tidur posing tetap comel menawan, bukan menonggeng ada cacing tapi keletihan yang amat mengesankan..
I suka gambar ini sebab..jarang benar anak I tidur menonggeng..ini gambar kandid ketika Afiq dengan sendirinya tertidur di atas karpet di hotel Marriott KL..masih segar dalam ingatan aksinya itu..

Wokeh..bagi para blogger yang mempunyai gambar anak dalam aksi tidur yang menarik..sudi-sudikanlah memeriahkan contest anjuran Mama Uzma..pastinya penyertaan kalian dapat memanjangkan silaturahim dikalangan ibubapa blogger......keterangan lanjut boleh dilihat dibawah ya..
Kriteria:
1. umur anak dari 2 bulan hingga1 tahun
2. umur anak dari 1 tahun ke 3 tahunlelaki dan perempuan sama
3. tarikh tutup 28 jun 2009
Syarat2nya:
1. Add blog MamA_Uzma di bloglist anda
2.Jadi FOLLOWER Mama_Uzma
3. Upload CONTEST AKSI MENARIK as a banner di blog anda.2.
4. Buat entry khas ngan tajuk contest aksi menarik& upload gmbr anak anda. Sertakan perkara2 berikut:Nama penuh anak, Umur anak (mengikut katogeri)ceritakan kenapa gambar itu dipilihdan slogannya skali..
Lebih terperinci rajin-rajinlah ziarah blog Mama Uzma

Pesanan ini dibawa khas ibu yang mempunyai anak pernah tidur menonggeng:

Saturday, June 20, 2009

Pamper Your Mum - Bersama Philips

20hb Jun 2009, di Saujana villa I menghadiri satu sesi bersama Phillips yang dianjurkan oleh Phillips dan Majalah Sri dewi...(total 6 winners bersama ibu masing2)...
so antara acara yang disediakan oleh pihak Phillips ialah Masak-masak bersama Chef Zam, Urutan Kaki/Badan, Mekap, rawatan refleksilogi dan menonton "movie"...I tengok Bride Wars...wah best best

Mr Jeff (exekutif Marketing Phillips) n Dr Uzza (one of the winner ex student UIA ni)..wahh...baru kenal kat situ...so kalau sakit silalah ke HUKM (outpatient meh) bolehlah jumpa Dr. Uzza..

Wah.. hehe..me dan Chef Zam...banyak lagi I belajar resepi dari Chef Zam yang sememangnya sporting habis..

gambar reramai....tak tahulah banyak kali ambil gambar....duk sebelah chef dah terasa cam celebriti lak..

ni soup red pepper with patato (sedap cicah ngan roti), ni ala-ala kari tapi buat style masyarakat India tak letak santan buh whipping cream..(sedap gak ) makan ngan nasi pilaf...(gambar lupa nak amik)...

chicken wing crispy bersama daging sweet pepper...

cam apam rasanya...with sauce..

mekap-mekap...gambar kak J ketika hendak dimekapkan..

kat kerusi buat sesi infra refleksilogi...rasa cam bertungku sambil tengok tv...

ni masa mengurut.....syok banget...tapi sakit gak die urut kuat benar tenaga kederat tukang urut...I tak urut kaki..urut bahu dan kepala jer....

so overall..best...layanan dari pihak Phillips memang first kelas..tengok chef zam kat tv yang meriah jumpa live memang dia cam tu.."down to earth".. paling best dapat set tupperware ole2 dari Phillips...dalam kul 3.30pm I chow n I adalah orang pertama terpaksa beransur dulu memandangkan si Afiq kenit kat umah mak I tengak buat konsert Indie tanpa henti (melalak)..wahhhh