Wednesday, September 30, 2009

Demam marking...Final Exam Paper

wah sangatlah stress minggu ini....rasa nak muntah tengok student punya jawapan....waaaaa...orang lain sibuk marking I disebabkan stress buat bz berblogging ya...balik rumah merungut-rungut depan hubby banyak kerja...dan jawapan yang pasti ku terima..."Takpe malam ni kita makan luar..." wakaka...tapi Jumaat takleh malas sebab Mak ngan Pak Mertua I datang so kena control maintain rajin....waaaaa

Rumah Terbuka ICT Department

Bermula jam 12tgh, 29hb September, ICT Department CFS mengadakan Rumah Terbuka khas untuk para pelajar kursus ICT... Ramai yang hadir seawal pukul 11 pagi walaupun majlis sebenarnya bermula pukul 12tgh...lapar benor bebudak ni..plus nak makan free lagi hahaha
wah wah...sempat posing masa ambil makanan...

antara makanan yang dimasak sendiri oleh staf-staf ICT..Pandai gak member2ku memasak..bukan setakat tahu mengajar ajer...I goreng keropok..(hahaha yang paling susah tu)

antara biskut-biskut tunjuk pelbagai jenis yang dibawa oleh tenaga pengajar ICT...rasanya yang buat sendiri si Azimah ngan Kak Ita jer...hahaha

air oren...hasil kerja kak Fuhaina...abis bocor bekas tu..ganas betul akak FuFu oiii...

mee dan bihun yang diorder...

rendang kak noni bersama ketupat (I n Azimah rebus) dan lemang Pak Ali (Kesian Zah beli banyak2,,,tapi lemang Pak Alinya agak kureng)

Talam berlauk yang sememangnya sangat sedap rasanya...

Bunga ni...hahah...sajer selingan iklan I beli kat gerai depan Carefour...getah rambut aka brooch..wah...I rasmi pakai masa majlis rumah terbuka ICT Dept..ramai member yang gelak kat I...dieorang jeleslah tu....hahahah..peduli apa janji I suka...
suka bunga forever;

Monday, September 28, 2009

Rumah Terbuka Ezna Bersama Boh dan TV3

Hari Ahad 27hb September 2009, I dapat jemputan istimewa dari Ezna ke rumah terbukanya di Shah Alam. Lebih istimewa lagi jemputan ini bukan hanya dihadiri oleh saudara dan kenalan rapat Ezna bahkan turut disertai oleh Maria Tunku Sabri dan Kieran sempena dengan pertandingan Rumah Terbuka Boh dan TV3. Kiranya Ezna antara 3 finalist yang terpilih...ahem ahem
Lihatlah betapa ceria Ezna dan famili bersama dengan hamper kemenangan..Kedudukan tempat pertama, kedua dan ketiga belum diumumkan lagi...so kena tunggu...ahem ahem...harap2 Ez adalah rezeki untuk dapat yang pertama....

Banyak akitiviti yang dianjurkan selain daropada aktiviti rasmi iaitu makan...kehkeh..antaranya..pertandingan meneka kuih tradsional (seperti gambar yang diatas..I masuk tapi awal2 sudah kalah kehkeh, tapi dapat gak hadiah...tengkiu2), pertandingan menghias kek cawan (kategori kanak-kanak hadiahnya ialah duit raya), pertandingan baju paling mengancam...bling2 gitu kakak yang menang, reka pantun (suzie menang) dan cabutan bertuah...I dapat hadiah ketiga dan suzie dapat yang pertama..oklah kiranya rezeki kami berdua....


sesi sakat menyakat Kak Maria...wah ko main Kak Maria menyuap kuih-muih tradisional kat mulut I...hahah...

Akid dan Yana..cam biasa...buat aktivit ntah apa2...

antara kek cawan yang berjaya dihiaskan oleh anak-anak kecil...kreatif juga..wahhhh

sesi bagi hadiah kepada pemenang kanak-kanak...

Sesi bergaya oleh para peserta baju paling mengancam....Ayu gitu semuanya,,,,

dan inilah pemenangnya....tahniah...tapi memang cantik baju ni...berlayer2


So kami balik dalam pukul 5 petang, singgah Carefour kat Subang Jaya...hubby pesan beli telur dengan almari...tapi cam biasalah pesanannya dua ajer..I up kan lagi pembeliaan barang kepada 2,3,4 haha barang...So Yana cam biasa nak posing jugak bersama hadiah lucky draw yang I menang...Anyway Ezna terima kasih jemput I sefamili...dan tahniah kerana terpilih antara 3 finalist rumah Terbuka bersama Boh dan TV3...I doakan u menang besar..so nanti kita boleh buat post-mortem party...hehehe

peminat boh;

Saturday, September 26, 2009

Kisah salah satu baju rayaku...

Lama dah...tak men"update"kan blog...terlalu sibuk bercuti raya....balik kampung hubby yang jauh nun kat Kelantan banyak perkara yang perlu dilaksanakan...berjalan-jalan satu Kelantan (haha ala-ala segala shopping complex I pergi)...ziarah menziarahi..yang ini penting terutama sekali nak merapatkan lagi silaturrahim sesama saudara...banyak sangat kenangan...tapi paling yang sedih..kain mak mertua beli kat Indonesia untuk I..tukang jahit tersilap buat dua-dua baju ...waaaaa...frust yang amat...nak modified dah tak boleh dah....nasib baik tahun ini berlebihan baju so adalah sepasang dua, tiga, empat pasang dan banyak lagi untuk raya...hahaha ...(ni tengah tensen mana lak gambar-gambar raya dalam kamera nak kena tanya hubby kat mana dia transfer..nanti bila dah jumpa I update pasal famili I beraya lak ya..).....

Wednesday, September 16, 2009

Souvenir Raya...

Yag Hijau dari dr. Kamsiah...yang Cokelat Nikit dapat dari Media Prima....esklusif betul siap dapat biskut lagi hmmm...lipstik itu I dapat Nikit kasi free...hahah boleh tambah koleksi untuk raya nanti...
ni adalah sampul2 raya yang akan ku masukkan duit...berapa bilangannya usah ditanya rahsia..hanya diberikan kepada mereka yang belum akil baligh...selain daripada golongan itu tidak akan dilayannn....wokehhh

Duit Raya – MySuperKids Special Aidilfitri Giveaway

Wah sempena bulan syawal yang bakal menjelma tidak lama lagi Mommy Lyna dari MySuperkids ada menganjurkan satu "contest" berbentuk lucky draw kepada semua peminat blognya dan juga para blogger yang lain...

Hadiah yang ditawarkan cukup lumayan...sesuai sangatlah dalam keadaan harga minyak tengah naik, bonus tak dapat ni...hehehe...antara hadiah yang akan diberikan adalah seperti yang dinyatakan dibawah:

1st:

PETRONAS fuel voucher worth RM70

Special blog review by MySuperKids


2nd:

PETRONAS fuel voucher worth RM50

3rd:

PETRONAS fuel voucher worth RM30

Bagaimana nak menyertainya?

Sangat-sangatlah senang.

Copy code MySuperKids Special Away logo dan paste saja di sidebar. (Sila rujuk sidebar superkidz html code, TQ.
Jangan lupa inform Mommy Lynna kalau dah buat! Nanti kot ada yang tertinggal pulak

Pemenang dipilih melalui CABUTAN BERTUAH! Seperti biasa ia akan di-draw-kan oleh dua orang hakim berkaliber kita.

Pssstt… Setiap satu penyertaan akan dapat 1 nombor a.k.a. 1 peluang cabutan, TAPI anda berpeluang untuk dapat berpeluang2 lagi, dengan melakukan ini:-

Tampalkan code di atas di sidebar – 1 KAD CABUTAN <— ini syarat wajib utk sertai giveaway ni. Buat satu entry ringkas, just copy+paste code di atas juga dalam entry anda – 1 LAGI KAD CABUTAN. Buat satu lagi entry tentang giveaway ni dengan backlink ke MySuperKids – 1 LAGI KAD CABUTAN. Add MySuperKids.net di blogroll – 1 LAGI KAD CABUTAN (yg dah add pun dikira). Masukkan link entry ini di FaceBook (notes/status/wall,etc.) – 1 LAGI KAD CABUTAN. Masukkan link entry ini di Twitter – 1 LAGI KAD CABUTAN. Kalau ada lebih dari satu blog dan buat benda yang sama – CABUTAN DIKIRA 2 KALI.

Yang selalu mengharapkan TUAH:

Tuesday, September 15, 2009

Giliran hubby lak masak untuk berbuka...

selingan iklan...Nintendo Wii I menang dari Kao (Family Moment Contest)..kalau tak silap lah...dapat surat pergi ambil...huihhh gelojoh sungguh ..haha
ayam bakar hasil kerja I ngan Padilah So Seh (pembantu chef)

sambal sotong my hubby...macam-macam die bubuh...siap kicap pun dia letak...rasa boleh tahan...not bad..

telur goreng macam-macam ada dari Hubbyku...begitu banyak isinya...masin...haha..padilah lepas makan terus migrain...hahah

sayur kobis goreng kaw kaw...yang ni sedap....secukup rasa...paling cepat habis sayur nilah...
adapun terima kasihlah buat Hubby terchenta atas kesungguhan beliau memasak untuk berbuka hari itu...walaupun berpeluh-peluh maklumlah di dapur mana ada air-cond...wakaka
terima kasih daun keladi, lain kali masaklah lagi, muka isteri pasti berseri-seri, apabila mendapat suami mithali!

Monday, September 14, 2009

Berbuka Puasa Bersama Celebriti Kellogs

Tarikh: Sabtu 12hb September 2009
Masa: Bermula pukul 6 petang
Lokasi: di Restoran Tamarind Hills Jalan Sultan Ismail

I dan hubby menang jemputan berbuka puasa anjuran Kellogs...so kitaorang dibenarkan membawa seorang pasangan...I bawa Anaqi..hubby bawa Akid...Yana duk ngan Nenek since dia nak ikut my mum pergi Terawikh dan Qiammulail...Afiq cenggeng duk ngan Echot..wah sakan si kenit tu keluar buka puasa ngan geng2 Mak Chah die...

antara yang menyambut ketibaan kami pada petang itu...

tempat buffet...wahhhh banyak sungguh makanan yang dihidangkan...sampai i tak merasa semuanya maklum bila dah banyak sangat...makan cam ala-kadar...rugi2..tapi makanan die memang sedap2..

kumpulan bali-bali membuat persembahan sementara menunggu acara dimulakan...

dan meja I n hubby agak depan...meja coco balls...air apple cinnamon (tak tertelan I), bingka labu best2....kurma dan ais kosong....untuk berbuka...


ucapan dari CEO kellogs...

Keluarga personaliti Maria Tunku Sabri...slim jugak I tengok Kak Maria ni...

sempat juga petang tu I lawan congkak ngan Cicada (kawan dari emenang forum)..hehe I menang...hadiah extra satu nombor cabutan bertuah..

masa acara dekat main stage...lipat kain...ada 3 aktiviti kat main stage..anyam ketupat, lipat kain dan menari ala2 kumpulan bali...(bersungguh my hubby menari)

hadiah hamper dari Kak Maria...

masa sesi penyampaian hadiah untuk cabutan bertuah...begitu mengujakan...

antara hadiah yang dibawa balik:
1 microwave (2nd Prize cabutan bertuah-my hubby won), 4 hamper kellogs (2 dari aktiviti stage- me n hubby, 2 lucky draw-me n akid) dan 2 set tea (goodies dari Kellogs utk I ngan hubby)

Sungguh seronok malam itu..dengan variasi makanan yang sedap2...boleh makan berulang-kali..dessert yang mengiurkan...persembahan Datuk Haji Satar yang menciut hati, gelagat Kak Maria yang selamba dan sempoi..serta Hadiah2 yang best kami menangi...begitu teruja sekali...

Peminat Kellog's No.1

Saturday, September 12, 2009

Dugong's 1st Service

Al-kisahlah semalam I pergi untuk menyervis (adaka ini perkataan?) dugong peliharaan buat pertama kali. So i pergilah dia nyer pusat servis kat PJ seksyen 14 (nun dekat masjid bulat tu). Mak aii banyaknye orang,al-maklumlah dekat2 nak raya nih. Tapi apa boleh buat, antor jela, lagipun i boleh lepak2 kat situ (ngular2 mah).


View from waiting room: Kemas & bersih, boleh nampak diorang buat kerja or tengah ngumpat.

Semua jenis binatang ada datang jugak. Dugong, tapir, gajah, etc. cam zoo dah.

Tapi yg paling penting ader Wifi... boleh check blog & main travian, ngehngehngeh

So, dari lepas jumaat (around 3) i lepak kat sana sampailah pukul 5 baru semua siap. Diorang ada sediakan coffea & biskut, I sempat check I/C tapi nama I bukan Ah Chong or Raja so buat tak tahu jela hahahaha. Disebabkan 1st service so labour charge free. I cuma bayar untuk parts saja i.e oil filter,gasket & engine oil. Total RM 87.51 je (takpe, boleh claim hehehehe). I suruh diorang basuh & vacuum sekali tapi malangnya hujan turun mencurah2 la pulak bila i nak balik. Aiseh.
Dugong siap diservis & dibersih.Apo2 jela, asal Free.Thanx boss, janji jangan tolak bonus wokeh!
p/s; See Mi, i don't need to enter any contest to get a free car. LOL :P