Aktiviti mingguan yang tak pernah ter"miss"

cam biasa pepagi Ahad, perkara pertama yang akan ditanya oleh anak-anak I ialah "Mummy hari ni nak kena pergi Mall mana?"...sebabnya memang tiap2 minggu kitaorang ke Mall. Kalau Dedet kena kerja Mummy angkut jugak lah ke mana-mana so biasanya kitaorang samada pergi ke Giant Kelana Jaya, Carefour Subang Jaya ataupun Tesco kat Kota Damansara..Mydin jarang sangat pergi..Anak2 I pun dah tahu peranan masing2..Anaqi tukang amik dan tolak troley, Yana tukang kutip barang, 2 budak comot tukang menyibuk, dedet bertanggungjawab mengeluarkan duit dari walletnya sewaktu pembayaran di kaunter..mummy tukang bagi arahan dan sentiasa demanding untuk barang yang rasanya sebagai keperluan untuk minggu itu..kehkeh...

tapi sejak 2-3 bulan ni kedai CD/DVD kat OU dan speedy kat Giant Kelana Jaya menjadi port tetap..dedet dengan cerita animasi Jepun, Mummy cerita korea, latest Anaqi dan Yana beli "Jangan Pandang Belakang Congkak" (itupun setelah tawar menawar dengan Dedet yang membayarnya dengan syarat elaun harian sekolah sebanyak Rm4 dikurangkan menjadi RM3 selama seminggu)..huhu
Tapi rasanya untuk permulaan tahun baru ni kena tukar aktiviti lain lah plak..rasanya kena gi swimming, library dan kedai buku...so dedet amacam, bolehka...ni hasil terpengaruh rancangan AmMax TV3 la ni..heheh

Justify Full

Comments

Hermit said…
oh2... bules2... :)
swimming ok ahd ni...huhu
yatie chomeyl said…
wah nk swimming gitu..seronok la anak2 u nanti :)
kasi dieorg swimming puas2..balik mesti penat tidur tak hengat punya...so mummy die boleh relax layan dvd ..kuikui

Popular Posts