@High 5 Bread Town Shah Alam, Selangor

Ahad 10hb Januari 2010, I sefamili ke High 5 Bread Town Shah Alam sempena "memperolehi" tiket masuk percuma dalam Contest Reka Kad Raya Kreatif High 5 anjuran High5 dan Berita Harian.. I menang saguhati jer...huhu dapat tiket masuk Bread Town dan hamper rm50...okla kalau dilihat hasil kad raya I yang buat cam pakai kaki..posmen opis siap hantar by hand delivery lagi ke Berita Harian (kes timbang bungkusan rosak...huhu)... ni la tiket yang telah di pos ke alamat opis I...
Hamper yang dimenangi I amik kat kilang High 5 Shah Alam...okla barangan makanan yang menjadi kesukaan hubby I (kek buah ader) dan corn flakes (buat Afiq cenggeng dan Akid)..

Pintu masuk Bread Town...dari luar dah bau roti...sedap sungguh bau die...time kitaorang pergi dalam pukul 11 pagi..so walaupun dah makan sarapan siap2 tapi bila sampai terus rasa lapar....hehe

sangat suka dengan Roti giant ni..rasa nak gigit-gigit jer...kebanyakan roti yang dipamerkan diawetkan selama setahun...

Bread Town High 5..lebih kurang muzium mengenai pembuatan roti..sejarah roti diawal evolusi sehingga pada masa akan datang, mesin-mesin yang digunakan dan sebagainya. Selain itu kami juga berpeluang melawat kilang roti High 5 untuk melihat cara pembuatan roti secara dekat (terasa cam pergi rombongan sekolah jer..huhu)...siap ada tour guide lagi...my kids memang excited abis...

sepanjang dalam muzium dan kilang pemprosesan kami tidak dibenarkan mengambil gambar. Cuma pameran dibahagian luar sahaja dibenarkan....

habis tour dalam 40minit, apa lagi anak I yang semangnya lapar bila tengok roti2 sejak dari dalam kilang..terus ngap sorang satu roti coklat...fresh baru buat...memang sedap dan lembut...

Kami juga tak balik dengan tangan kosong dapat sorang satu goodies bag yang berisi roti..puas lah makan roti minggu ni ya...cam semalam makan tengahari dan malam berunsurkan roti..kehkeh
Tiket boleh didapati disana dengan harga dewasa/pelajar sekolah: RM15, kanak2: RM12. Dibuka setiap hari kecuali Rabu dari pagi sampai petang (pukul 9 pagi hingga 6 petang)....untuk keterangan lanjut boleh KLIK SINI ya!

Comments

yatie chomeyl said…
tu dia..banyak goodies roti tu..mmg leh wat stok seminggu la ye hik3x
tu la yatie..kitaorang dah kembang gara2 serbuk bikarnonat ni...haha
Ayu...high 5 kan ada kes kan?...kami stick to gardenia jer...
ya ke..hehe..i sbb dah dpt tix free ezz..rembat jer..huhu
zarulfarhana said…
Xtahu plak boleh masuk.. [τ̲̅н̲̅a̲̅и̲̅κ̲̅ ч̲̅o̲̅u̲̅] info

Popular Posts