@Sister's Night

Dah udah namanya Sister's Night pastinya untuk mereka yang dari kalangan spesis pompuan jer ler yang layak menghadirinya..so bertempat di Dewan Al-Malik Faisal (AMF) CFS, 6 Jan 2010 bermula selewat 9pm (delay 30mins) dan berakhir pada pukul 12.00am..telah diadakan sister's Night anjuran MRC Mahallah Zainab Jahsy dengan suksessnya...Kelibat pelajar pompuan yang hadir pada malam itu dengan penuh glamour namun masih mengekalkan ciri-ciri wanita melayu sejati..pehhh luar biasa bunyinya...(walaupun mereka ini tanpa mekap..ada gaklah yang mekap sakan tapi takdelah tebal maknya cam opera cina)...
Madam Rose Haliza ketika membuat penyampaian ucapan perasmian....

Pelbagai acara pada malam itu telah diadakan...antaranya Fesyen show aka Busana Muslimah..ramai juga peserta..huishhh memang bergaya habis cam kalah jer penampilan I masa pergi mengajar...kasut tumit tinggi lebih 2 inchi boleh tahan tu...so pemenangnya kakak yang pakai baju pink..siap pakai bunga tu...pandai die catwalk..berkeyakinan sungguh ...huhu

Judges untuk Busana Muslim...Shifa n Kak Jannah....happynya masa judging....
Pertandingan gubahan buahan dan juga bunga...Pandainya...Nanti esok, lusa tulat boleh gubah hantaran kahwin sendiri lak ya...time tu jangan lupalak jemput Madam yang sememangnya suka makan nasi minyak free....haha..kalau buat nasi putih tak yah jemput pun tak pe..huhu

antara gubahan bunga..terselit disitu, judges untuk pertandingan gubahan..Kak Yah Aling dan Kak Shahidah...dieorang ni pakar bab-bab mengubah...kalau I pakar bab menyelerakkan benda...hmm sebab tu alasan kukuh I tak terpilih jadi judge...(alasan semata2 ni)

antara aktiviti lain ada tazkirah, baca sajak, main organ, tarian dan sebagainya....

Inilah die Princess of the Night...I suka baju die...kat mana beli yek....berkenan sungguh untuk buat baju Raya Cina akan datang...hmmm
Agenda paling penting dalam banyak acara....makan walaupun dah masuk waktu "supper".....wallau..kek kak noni yang sedap sekali...(walaupun I suka kutuk masakan die sekali-sekala..kutuk depan2 wei)

mee rebus yang sedap..sambil makan, borak-borak kosong ngan fellow seangkatan..seronok sebab dah lama tak lepak santai...memandangkan segala askar wataniah I bersama suami pada malam tu..so I hidup macam orang bujang selama 3 jam..makan, minum, lepak dan borak-borak kosong...hihi...


Comments

Hermit said…
"pemenangnya kakak yang pakai baju pink..siap pakai bunga tu...pandai die catwalk..berkeyakinan sungguh ...huhu" --> akak awk panggil? awk tu dah umoq braper?
Shifa said…
akak, baru perasan entry ni! thanks ek masukkan gambar.. tumpang glemer kat page akak.. hehe.. ingat nk buat gak entry sister's night aritu tp xde gambo.. mlm kang kita sambung henjois utk closing MAICFEST ek?
ala shifa malam tadi akak tak dapat datangla...anak akak homework berlambak..huhu

Popular Posts