5 Benda Yang Akanku Cari di Pasar Malam SS17 PJ

1. Pertama makanan..samada Nasi Beriani Panas...memang sedap, banyak dan murah (RM3 sebekas)..ayam die besar betul..cam ala seekor ayam tu die potong 4 bghn atau 6 jer..nasi boleh tambah atas permintaan (tiada byrn tambahan akan dikenakan)

ataupun

nasi kerabu yang sedap...harganya OK-OK la..nak murah beli kat Kelate ler...(mane boleh lawan)

ni gambaran peminat2 nasi Beriani..beratur nak amik ayam yang goreng panas...I kalau beli 3 bungkus makan sefamili pun tak abis...huishh (walaupun dedet ni kategori orang yang makan agak banyak..haha)

inilah rupanya.....nasi beriani yang sedap I pernah makan antara lain kat Batu Pahat dekat ngan jambatan (org Batu Pahat tahu kot)...nasi menimbun cam gunung....

3. manisan samada air atau kueh...biasanya I layan I tebu..kekadang cendol atau air soya dan tau fu fah...

4. Kek coklat yang sedap ...RM 6 harganya...orang melayu jual...die datang lewat biasanya 5.30 petang ke atas baru sampai.....kalau I datang beli biasanya ramai dah serbu..macam2 kek dan roti ada dijual...Rasanya setakat ni tak pernah menghampakan selera makanku yang cerewet haha..

5. Kek sarang semut (optional-kadang2 beli)...sebungkus RM4...dari tempat yang sama dengan kek coklat...

6. sebenarnya barangan diatas merupakan barang yang sama sekali tiada dalam list...ini dalam list nafsu semata2..suka sangat dengan baju tidur+seluar corak itik comey...harganya RM10....apek kat pasar malam ni I mintak kurang 50 sen pun tak kasi apa lagi RM1...Dia kata "sudah mulahlah amoi...itu pasar besarpun vendor diepun cari sini beli"...ko goreng statement ni kat Afiq 3 tahun tu bolehler...camler vendor tu takde supplier..acehhh

untuk stok seperti sayur, ikan dan lain...biasanya I cari kat pasar Tani hari Khamis...takpun tunggu hujung minggu so jimat sikit duit I..haha...suh dedet yang bayar...
Pasar malam kat SS17 setiap Selasa...dan setakat ni cuti umum berjalan cam biasa...(byk tak byk gerai yang buka itujer beza),,,,

Comments

mama zharfan said…
meleleh air liur air tgk mknn kat msia ni...esp nasi beriani.my fav tu!!
sabar suzz....akhir thn ni boleh blk makan kat malaysia
ayo tertelan air liurku la mama ayu.....slurp slurp
meh meh datang sini ptg selasa ummi dania...I belanja...:)

Popular Posts