Penangan Boring Alice In Wonderland...

I wonder...apa la yang best sangat movie Alice in Wonder...land...adoilah..
Antara alasan munasabah mungkin kenapa saya berkata demikian:
a. jalan cerita die kureng sikit....(ni pendapat dari hati nuraniku ini)..elemen grafik, karektor OK...tapi menonton cerita ini adalah antara pengalaman yang begitu menyeksakan...
b. cerita khayalan...kenapa nak harap lebih dari itu..
c. music score tak berapa banyak..
d. cerita tak kelakarlah...ala rugilah kartun menarik tapi elemen kelakar die kureng...
e. mungkin juga saya tak pernah khatam membaca buku Alice in Wonderland...hoho...

dengan menggunakan segala benda percuma yang pernah saya dapat..pergilah tengok Alice in Wonderland satu family pada malam semalam...


cuma kena bayar duit set combo pop corn...cam jadi tradisi tgk wayang kena beli pop corn...n biasanya my kids dah start makan pop corn tu time die iklan lagi belum start movie...aiseh...



antara terseksa dan teruja pabila dipaksa bergambar didepan kamera..haha...
Anaqi cam biasalah hari ISnin Hari Jidin die..duk sibuk tak nak pergi kes nak tgk cerita Jidin (makhluk asing) kat TV3...Yana ok jer...tapi selalu bising bila setiap kali nak tgk movie pasal die dah takde sweater..asyik pakai kaler merah dan saiz dah kecik...Akid lak sibuk nak makan sebelum masuk movie dan Afiq cengeng yang paling bersemangat nak tengok tapi untuk 30 minit pertama...lepas tu ajak balik...die takut betul tengok kucing salah satu karektor dalam movie tersebut..


Yang bestnya dalam movie tu ada 8 orang jer termasuk semua ahli famili I...hahaha...cam biasalah dah sememang sebati dalam diri anak2ku itu pergi mana klu tempat tu dieorang conquer maka panggung itu akan dibuat cam berada di umah sendiri..berlarian-larian tak hengat...


p/s: cam cerita Jidin kat TV3 lagi best..huhu

Comments

Wansteddy Tales said…
minatnya mungkin kerana pada pelakon dan pengarahnya. klu tnya saya, saya ambil kira faktor tersebut hahaha... klu nk ambil kira faktor cerita mmg kurang memberangsangkan tp sbb kan minat pelakon n pengarahnya saya rs citer ni best jugak.

my doter pn sama. 30min pertama okey. masuk minit2 berikutnya sibuk nak jelajah panggung wayang. hadui...
ya..johnny depp juga tetap menjadi pujaan hatiku..setuju2...hasil kerja pengarahnya boleh tahan gak untuk filem2 sebelum ini...

tu la anak2 ni tak bawa kesian bawa pergi rasa diri cam nak pengsan...:P
shafiq08 said…
boring ke? saya tengok best je..huhu..


http://belogbagus.blogspot.com/
alamak cik shafiq...perbezaan genre cerita movie kita mmg ketarala...hoho
Hermit said…
Mi, rasanya lebih 8 orglah.. kita dah 6 org.. dak couple Melayu tu.. ah soh & amoi anak-beranak.. dah 10 org mah..yg lain2 ada lagi ke? (kalau ada 2,3 kerat kot...) pendek cerita boring yg amat... menyampah tgk White Queen jalan ngan tangan lemah-gemalai cam sotong kurita hahaha... never like Alice in Wonderland story pun.. buat penin je.. tambah2 yg sememangnya dah tak berapa sihat.. aii..
haha..dedet bukan awk suka pompuan lemah gemalai ka???...hahah
Hermit said…
uih... kalau awk jalan macam tu sorilah.. (tak ngaku bini!) hehehe
ruha said…
setuju, memang boring tapi nasib baik free gak. nampak trailer cam best tp hampeh, motip alice g wonderland sebab nak bunuh benda alah makhluk tu jer.rase macam alahai , citer upin ipin lagik best
ruha...haha give me five...cam rugi jer kan jalan citer cam tu...pelakon dan props dah ok...

Popular Posts