Rindulak zaman Varsity..

Tadi, atas arahan Raja Permaisuri Agong so terpaksalah cari balik 1 pic yg di 'request'kan.. tup2 jumpa lak pic zaman universiti...

Wahahaha.. zaman muda.. more than 10 years ago.. rasanya masa tu pergi makan lunch kat Pan Pacific, JB atas jemputan dak2 junior (makan free beb - jangan tolak!).. dah last semester.. pic with my senior (hazami), Jali guard (same batch) & my junior (lupa nama -korang banyak sangat manalah aku ingat! hahaha).

Ni rasanya pic masa g air terjun kat gunung pulai kot (lupa dah hahaha)... bersama housemate.. Nu-c, YB kamaroo, & g-mie asmara... si g-mie ni ntah hilang g mana, last time still kat TNB Selangor still bujang... nu-c buka bisness sendiri kat Selayang, YB kat Pasir Gudang engineer kat sana.. rasanya diorang still kalah bab anak hahahaha... i'm still leading ngan bangganya... :P Terkenang balik zaman U dulu, rasa rindu lak. Antara aktiviti2 'top' time dulu;

1)Command & conquer(Red Alert) and Counter Stike. Addicted. Selalu gak g main with my best-bro (masa tu belum 'best' lagi, just 'bro'). Siap ada geng kat cc lawan dak2 Cina local... hahaha
2)ICQ & mIRC chatting. Pendek cerita buang masa!
3)CD pirate. Dulu ada koleksi lengkap Stephen Chow lagi. Bekalan movies tak putus.
4)Aksi2 Superman, welee, wekang & sewaktu dengannya (wahahaha- skang dah diharamkan oleh mistress, tiada kompromi!).
5)Karoake kat umah sewa ngan dak2 umah. Aktiviti wajib bila tiba final exam. Release tension menda, lagi tension adalah sbb org lain dok study korang sebok melalak hahaha.
6)Main Badminton. Juga aktiviti wajib bila final exam tiba. Main sampai awal pagi, kalau study lagi berfaedah!
7)Makan nasi kat gerai Pak Ali. Balik2 kedai sama. My housemate siap tekel anak sedara Pak Ali buat gf. Tak senonoh betul hahaha.
8)Tarik pokok. Dulu ada masuk team tarik tali so petang2 buat training tarik pokok. Ntah ada lagi ke pokok tu.
9)Lepak kat balai cerapan. Pergi pepagi buta ngan dak2 umah masa takde manusia waras. Masa turun tak perlu start moto, lumba turun bukit dgn pelbagai aksi beruk makyeh naik motor hahaha...
10)Curi line. I takdelah expert, biasanya terbelakang bab ni... belajor ngan si Zali & g-mie yg tahu teknik2 latest curi line kat public phone. Nak tangkap sila tangkap diorang wokeh!

Hmm... bila dilist-kan macam banyak lak aktiviti2 yg tak berfaedah, malas nak tulis... aduss.. it's amazing i still can graduate, memain je hahahaha... Peace... ;p

Jumpa lagi 1 pic i snap last time kat umah mak mertua... Teka-teki from Yana yg dengan bangganya tulis (& sendiri jawab) kat white board masa dia tidur sana.... Siapakah yg kecoh? Hahahaha (I dunno u lah)

Comments

ooo...selalu curik line ya...tu la pasal masa zaman berchenta asyik putus line..haha..now I know..

apa kecoh2...ceh...tukang tulis tu lagi kecoh wakakak
Hermit said…
ngehngehngeh... tapi saya tekdelah selalu pun... kawan awk si g-mie asmara tu yg selalu bertenggek cam burung hantu malam2 buta kat public phone (ntah2 tgh usha awak haha)... saya ada gak ingat nak bawak bantal terus kasi dia pakai hahaha
saper g-mie??/..haha...tak ehh bukan dgn saya la...

Popular Posts