New Rubber for Dugong... Yeay!

Just coming back from ambil si Dugong kat Toyota Service Sek 19... Al-kisah semalam i pergi for Dugong's periodic maintenance service.. dah 20k mileage.. masa kat sana i complain-lah (plus tunjuk sekali) kat diorang yg all my tyres have worn out kat both side (inner & outer)... center thread still good, why too much graining at both ends? that's really odd coz the tyres still new & in previous service i dah suruh buat balancing/alignment plus suruh diorang tukar tyres position... doing 'X' which mean tayar belakang pergi ke depan & vise-versa... now, both my front tyres got the same graining problem which indicated that something is just not right... i membebel (cam selalu Mummy kena hahaha) & the Toyota's girl sarankan agar tukar je semua tayar... i setujulah.. & dia cakap "That will be RM250 each plus..." belum dia abiskan ayat i membebel lagi & dia just gelak & offered me a deal.. "Kita tukar je 4 tayar baru kasi abang and abang only need to pay us for balancing/alignment work"... sound reasonable & i pun malas membebel lagi so i setujulah hehehe... disebabkan semalam stock tayar yg dikehendaki dah abis so terpaksalah i tinggalkan semalaman kat sana, boleh siapkan dengan servis sekali.. senang..

Taraa... got new rubbers... (lupa lak nak ambil pic tayar lama) ngehngehngeh

Diorang kasi tayar same brand but different model... GoodYear Eagle NCT5, kalau tak silap yg lama punya GoodYear Eagle GT3... design tayar lama tu tak bagus (kata dioranglah).. i tak ambil pusing (janji free hahaha)

Dugong setelah diservis & dicuci sekali... nice & clean, sekejap je ni hahaha

So, setelah di servis, tukar mana yg patut, alignment/balancing blablablabla... diorang charge RM 329.60 tunai (include gov. tax)... tyres free, oklah.. i tak kisah, BB ada hahahaha

Comments

kereta ascent takleh tukar tayar then claim ngan bb umah ke?..hahah nak tayar racing...nipis punya...huhu
This comment has been removed by the author.
Hermit said…
eleh.. awk tahu appreciate ke? last time saya tukar dah kasi cun2 untuk awk, still ok je saya tengok semalam... lagipun langsung tak conscious pasal kereta, saya pakai accent sehari je dah tahu bateri nak 'kong', u hari2 pakai tak tahu meh?... awk nih janji kereta boleh gerak bawak g shopping cukup dah.. hahahaha (ni belum nek membebel pasal sepah dalam kereta cam reban ayam)
tu angkatan tentera punya kerja...saya drebar jer..hahaha
Anonymous said…
Umeboshi Pills http://rkberane.com/ - order cymbalta Depression can be brought on by a recent event such as a loss of a job or a death of a loved one but in this case it is normal to feel depressed. [url=http://rkberane.com/]order cymbalta[/url]

Popular Posts