Di sebalik rakaman talkshow bersama Erra Fazira

Details:
Date: 16 June 2010 (Wednesday)
Time: 7.40PM (call time), 8.00pm (shooting), klu ikutkan 7pm...
nasib baik die postponed :P
Address: No. 1, Jalan SS25/34, Mayang Light Industrial Park, 47301 Petaling Jaya.
Sharing on: You will be sharing with us on vaccination and to compare the benefits on having and not having the chicken pox vaccination.

Masa I sampai kat set ada shooting pasal penjagaan baby..
So yang terlibat tu Baby Dania (alamak oredi forgot nama mummy die), tapi dari Putrajaya..Mummy Dania cerita ngan I..now ni die tengah pantang 3 weeks plus, so smlm (selasa), kawan die pelakon nama Fatin (I pun tak tahu saper tp I angguk jer) datang visit baby die dan terus offer anak no.2 Dania (1 year) untuk rancangan baby tajaan johnson n johnson. Keesokkan harinya (Rabu) dia datang sehelai pinggang ngan anak die, terus shooting kul 2.30pm, siap krew kat situ pergi belikan baju 2-3 pasang..Since die banyak scene..abis dalam kul 7pm ++. Tapi Dania bila senyum memang cute abis...

tapikan bila shooting melibatkan budak2 ni memang susah...
Hoho...
nak amik mood die...
teringat I masa photoshoot Afiq untuk Drypers dan Follow Me (Jelita Publishing)...
Letih wooo...
ni masa mummy n Daniel (abang dania) duk pujuk main air..siap letak baby doll dalam kolam tu..erra stand by jer kat belakang...nak selit kat situ
one of the shoot...cam real jer..yek...punyalah susah nak bagi adik Dania selesa ngan Erra..
tapi Erra kan sangat pro..mimik muka main cam ngan anak die ajer...

lepas tu tukar setting untuk talkshow...
cantikkan background die...
Ezna (my best buddy) siap dah pesan ngan I ...jangan pakai baju kaler biru light2 heheh
so I hentam pink ler...
Untuk topik talkshow I, Datuk Dr. Zulkifli Pakar Paed diundang sama...
sangatlah friendly Dr.ni..tapi maaflah....gambar die lupa lak nak snap..
ni Ida...I kenal kat sini...
diepun tetamu undangan cam I gak...
sweet kan die..anak 2 orang dari Ampang..

Erra in action...
sat lagi Dr. tu masuk...
lepas tu Ida...then I...huhu
dalam tempoh rakaman 2 kali cut...
sebab mula2 tea set tak letak atas meja...
yang kedua masa handphone soundman tiba2 berbunyi ya...
time tu I punya part lak..so kena buat 2 kali adehhh
tapi shian gak kat Erra...
die shooting dari pagi memang nampak die letih...
overall krew semua sangat baik dan best..even the Director Mr. Michael sangat sporting dan ceria...wakil jnj lewre (rasanya nama die)..siap hantar I sampai kereta...borak2 cam member lama...suka sangat kenal ngan dr Zul dan Ida...sangat peramah...dan Erra dua kali I jumpa die untuk bulan ini....
abis shooting dalam kul 9pm,
insyaAllah as a token diberikan rm200 cash dan hamper jnj rm150
wahhh bulan ini I sangat positif dalam semua perkara :)
p/s: ada byk gambar erra, I dan Ida tapi dalam bilik make-up so agak privacy hoho

Comments

Aishah Megahasz said…
Uiks..pergi jugak ke? Bukan masih dalam pantang ke? Gigih betul!
hoho...die call last min...kira camm bidan terjun tirukk la ni
yatie chomeyl said…
wah bestnyerrrrr u...cun x erra?
cun bangett...tegang betul kulit muka die...
mama zharfan said…
bestnya u dpt jumpa erra lagi :) and best dpt cash :)
ruha said…
dekat sangat seh ngan opis ai kak,saya kat 25/28, tp x tau tempat nie kat mane , bab jalan memang fail
suzz- pengalaman tu plg best...

ruha- la ya ke...dekatlah dgn opis cinema online :)...

tempat shooting sebelah block bgnan kelana jaya medical centre...kat kedai2 membaiki kereta..:)
best la blog awak
awak rajin masuk contest ye??
saya dapat blog awak dari i love u contest
boleh kita jadi kenalan di alam maya
saya dah follow awak
kalau ada masa jengukla blog saya
blog saya tak happening macam awak
banyak berkisar hidup sbg mama
KITAKAN MAMA!!
mama amana dan arief..

:) sy mmg suka msk contest...tp tgk keadaan masa...

suka jejalan gak...
srnk dpt kenalan br..
blog u pun not bad...
byk dpt belajar br.. :)
hehe..saya dah berblog lama dulu start anak sulung lahir 2007
tp blog private
terlalu banyak sanaggt gambar anak suami mtk private
haha..
nak tgelak macamlah kami jutawan
ada org nak culik anak dia..

macam anak dia cute sangat sampai org nak culik haha
ehhhh..
camana anak u all dapat join iklan2 ne ??
bestnye kalau anak saya pun dapat masuk..
tgok muka ank kita masuk tv..
in long term dapat built confident dalam diri anak2
mama amana n ariep...i tak pernah bw ank pg casting tapi biasanya klu mng gp atau 1 st prize die adakala panggil photoshoot utk iklan dsb...sbb mng cash kot..
mcm jnj i join fb die...so kebetulan die nak urgent pakai org die call i...tapi klu kl ni mmg byk production hse buat casting...

ezz-- kulit tegang gitu erra kan ...i berangan betul nak kulit mcm die
o..gitu ke..bestnye..
i dah join tau kebanyakan contest yg u tampal kat side bar u tue

kalau tak datang blog u ne mmg i tak tau ada contest2 & ada jual mcm2 yg intresting dalam internet ne tau...
:) ...jommm join for fun n suke...

mmg byk brgn online yg best skrg ni

Popular Posts