Kelas Memasak Bersama Chef Arm

10 Julai 2010, pukul 3 petang saya ke Rumah Lazat Seksyen 17 PJ. Saya ke sana kerana ada kelas memasak bersama Chef Arm. Kelas ini tajaan bersama produk santan Harmurni dan Minyak Jagung Mazola.
Dapur masak yang disediakan kepada setiap peserta. Di sini kena masak secara individu kalau kat Signature Kitchen kena masak dalam kumpulan.

Antara bahan-bahan yang disediakan oleh pihak penganjur untuk setiap peserta kelas masakan.

Depan dapur I, dapur Puan Ezna...hoho...control ayu Puan Ezna kita bila time memasak :)

Chef akan demo dan beri penerangan dulu sebelum memasak. Waktu ini sesi-soal jawab pertanyaan mengenai resepi dan tips mengenai masakan yang lain. Chef Arm ni orangnya friendly dan tak kedekut ilmu, so memang best la.. tip macam mana nak buat tempura yang ranggup juga dikongsi.. (ooo saya sudah tahu)


ni hasil masakan pertama saya..masak lemak ala2 orang Brunei...yang lain sikit dengan masakan lemak orang Malaysia...die blender nenas dengan segala bahan...

kerabu jantung pisang I....sedap2...dan simple jer nak buat

antara goodies I dapat daripada kelas masak, souvenir dari penaja...huhu

buku masakan Chef Arm I beli kat situ, murah jer RM5.50. Resepi die simple siap bergambar lagi step by step... okla nanti boleh try...suka suka suka
p/s: seronak dapat tambah ilmu di dada terutama ilmu masakan ni, boleh ku ikat perut suami sekemas-kemasnya.. :P

Comments

wah cantik la gambar hphone u TERANG!!!.....hubby i suka masakan yg i bawak balik tu....:-) alhamdulilah....nanti i email u gambar u yer...:-)
mama zharfan said…
ish jeles i sbb tak dpt join :p
Khadija said…
It looks delicious!! :)
ezz- i rs gambar ngan kamera u lagi chantek ezz...gambar i ngan chef nampak i bulat sgt hehe

suzz- next year wokehhh..kita pg sama2

khadija- sodap masak lomak tu huhu...
ayu : bulat tak bulat...i lagiiii lat lat...jgn risau...hee hee hee...
ohhhhhhhhhhhh
belajar dgn mak je setakat neeeeeee
ezz-- alif la mim, u lagi slim, wo ai ni, i dah bulat la ni...hoho

mama amana n arieff - menuntut ilmu ngan mak lagi best...resepi air tangan utrun temurun.... :)
Hermit said…
masak lemak tu sedap gak.. tapi pekat sgt sebab blender nenas sekali, rasa pelik sebab tak biasa.. kerabu jantung pun sedap tapi cam terlebih masam sket.. apa2pun oklah.. janji u masak hehehe
hehe...mahal sungguh pujian itu..

Popular Posts