Nu-in: Little Perak @ Bangi

Di kala panas terik tengahari Ahad, saya di Bangi...pergi lawat Cik Cah a.k.a Mok Chik (panggilan anak2 I). My SIL baru jer habis minggu orientasi so haruslah jenguk mana tahu homesick ke hoho..sambil-sambil tu memang kitaorang ada niat nak merendet kawasan Bangi yang sememangnya terkenal dengan banyaknya Restoran Melayu daripada Restoran Mamak.

Kami di sini Nu-in: Little Perak. Gambar kat atas Akid dan Afiq bersama trademark restoran ini..Tata-rias Restoran ni cantik dan klasik..saya suka. Boleh pilih nak duduk di sudut mana (kalau tak ramai oranglah). Kami pilih sudut ala2 di living room :)

Sambil tunggu makan ada je paparazi amik gambar yek..psstt cuba tengok aksi Yana, Hmm dia memang pantang tengok cermin mesti belek muka..adehh

Perak dan labu sayong, Anaqi datang menolong.."tolong posing dan amik gambar.."

untuk Yana: Fresh Orange Rm3.50 dan nasih putih bersama ayam basil Rm5.50

Cik Cah: Nasi Ayam Pasir Salak RM7.90 dan Organic soya cincau ice RM4.50

Anaqi: Beef Noodle RM6.90

Dedet: Mee Rebus Menara Condong RM5.50

Sprite lemon RM2.50 (Anaqi punya) dan Milo Kampung Ice RM2.90 (Afiq punya)

Popia Taiping yang best! Satu set (dua keping) ni harganya RM1.50

Saya order Nasi Ayam PAsir Salak bersama secangkir Kopi Red Bean Panas RM2.50 **sedap kopi ni

Dah lama tak makan luar, 2 bulan lebih rasanya...
hehe terubat rindu...
kan Dedet kan..kan..
untuk lunch hari tu I belanja since akaun I tak bergerak2 sebab bercuti lama hoho..

Comments

kak ina kl said…
salam ziarah..nak buat ker?ada ker org nak dtg..akak bkn fofolur cam redmummy.

sekali sekala makan luar memang best kan
kak ina...buat la akak..saya nak join..hehe...akak fofolur jugakla...ala akak buat sikit dulu tak perlu reramai...satu meja pun dah ok :)
FeeQ said…
Err.. I just back from bangi last saturday for my friend wedding.. hehe XD my next post will be my friend wedding at bangi...

haiz, if i know early, sure will drop by this cafe.
FeeQ, nevermind may be next time u can drop by...really recommended!
Ayu : i suka makan luar terutama bila nak pindah ni. tak nak simpan stok barang basah banyak2. Wahhh bole singgah restoran ni plak!!!
jom ezzz..u org perak mesti suka ngam pilihan menu2 die :P

Popular Posts