Ronda-ronda di Uitm - Kampus Puncak Alam

Sebetulnya saya balik rumah di Puncak Alam (berbulan lamanya tak balik tengok rumah huhu)..Lepas bersihkan rumah & ambil barang mana yang patut... on the way ke 1 Utama (jalan2 hujung minggu) singgah sini UiTM kampus baru buka kat Puncak Alam...Hoho nak lawat Cicada @ Aida...kehkeh...dapat tengok bangunan pejabat pun jadilah Cic!
lengang yang amat menyiksakan..
kawasan sangat luas...tapi belum ada banyak bangunan...
dan kawasan premis masih bersih....
paling terkejut bila jumpa keris di tengah-tengah kawasan kuliah/pejabat...
simbolik sungguh...hoho


yang paling ekstrem....
tangga...dari kolej kediaman ke pusat pentadbiran/kuliah...
cam panjangnya tangga kat Kuil Batu Caves...
boleh kurus kalau jadi student kat sini..
I like.. :) ..(yo la tak merasa cuma tanya responden kat situ :p)

pemandangan bangunan fakulti dan kuliah dari atas... rumput pun baru nak hidup... cuaca kat sini agak panas...

cam biasa kena letak gambar model tetap blog ni...
lokasi tangga panjang yang sentiasa menjadi sebutanku ketika berada disitu

kolej kediaman, cam masih dalam proses "pengecatan"..
adalah sangat bahaya, dengan "scaffolding" yang tak terikat baik & sesetengahnya dibiarkan terabai... hmmmm...
okla Cic, entri memang khas untuk U...next time bila I visit u kat sini bawa I pekena minum teh tarik kat situ ya... huhu
ni muka budak yang paling happy bila dapat meronda-ronda buang masa bersama famili terchenta...baik dan happy terbawa2 sampai ke rumah...

Comments

ruha said…
abes tu kak, rumah akak kosong je lah, x de org duduk
ruha...
barang banyak dalam tu...tapi takde org duduk hehehe
Hermit said…
ada.. saya bela hantu raya tolong jaga... (sbb tu ayu takut nak balik)wahahaha
mama zharfan said…
cute pic ur baby :)
dedet-hek eleh
suzz : :)
Azwan Azri said…
chantek kan uitm puncak alam? kt sinila saya study^^