Western Food Day!

Hari Jumaat yang lepas, Anaqi sibuk nak makan kambing bakar...
Anak sulong mengidam sangat nak makan...
So maknya pergilah cari kambing waktu tengahari kat Jusco...
See happy betul...Akid dak 5 tahun kebetulan puasa penuh hari itu(setakat ni 4 hari dah penuh puasanya, alhamdulillah)

roti yang tak seberapa menariknya-sememeh (my hubby request)

bracolli steamed!


kambing bakar (marinade: bawang putih, lada hitam, sos tiram, seasoning, jintan manis dan garam gula)

salad ayam...

kentang goreng....

mashed potato...first time buat...alhamdulillah jadi..
sekian rezeki berbuka puasa ngan western...
sekali-sekala tukar selera barat memang best!

Comments

mama zharfan said…
'yummy yummy in my tummy'! ni phrase my zharfan yg guna bila me msk apa2 yg dia suka hehhheh
nak mintak resepi mashed potato tu..me tak pernah buat ;)
mashedpotato- i beli yang cam gemuk sikit..i rasa kat uk banyak kot (rebus kentang sampai betul2 empuk, lepas tu boleh buang kulitnya-senang buang kulit time ni), butter (4 biji kentang i buh dalam 3-4 sudu butter), garam sikit, lada hitam sikit sgt. Untuk kuahnya (biasanyanya org buh fresh milk, thme, daun basil ngan pepper- tapi i beli yang dah ready mix kuah pepper mac commick)
mama zharfan said…
ok, tq ayu..nanti me cuba buat :)
oh nak cuba jugak
amana suka tau
oh nak cuba jugak
amana suka tau

Popular Posts