Beremosi bila membaca entri sedih di malam hari

Malam ini...saya begitu rajin menjenguk entri2 dari blogger2 yang lain..
Niatnya nak mempromosi video Akid sudahnya saya membaca luahan dari setiap entri dengan penuh perasaan...
Ini mengingatkan kita tentang hakikat yang tidak pernah berubah..
"Kita adalah insan yang didatangkan sebagai khalifah bumi, dipinjamkan sementara untuk berbuat segala kebaikan pasti tiba masanya kita akan diuji dan dikembalikan kepadanya...
Tidak dinafikan saya kini menjadi silent reader yang tegar untuk blog Alanna. Setiap bait tulisan dari ibu dan ayah Alanna...sering membuat saya tersentuh dan segera mengingatkan diri tentang anak-anak...Semoga kepergianmu Tak akan merubah apapun, Semoga mampu kulawan Kesedihanku.... kata2 dari seorang ibu yang diuji di atas kehilangan anak yang dicintai..(sangat menyayat hati ini)
Saya juga berasa kagum dengan semangat juang kak Rahayu yang melawan penyakit kansernya..setiap tulisan dalam entrinya adalah perjalanan yang harus dilalui dengan tabah..Kekuatannya itu memberi semangat dan inspirasi kepada saya dan pembaca blognya yang lain...
ujian kita mungkin kecil jika dibandingkan mereka ini dan sesungguhnya hari esok dan lusa belum tentu kita akan berasa selesa selamanya begini...**ingatkan pada diri
Ada juga terjahan saya terkena di blog sang isteri yang merindui suami yang entah di mana. Luahan isteri yang ditinggalkan bagaimana beliau mencari kekuatan terutamanya menjelang hari raya membuatkan air mata ini mengalir laju...
Habis basah bantal yang ku peluk sambil membaca entri :p
dan saya sangat beremosi apabila teringat pelajar2 saya yang dirindui..penuh msg box hp saya..terima kasih atas ingatan raya kalian di akaun fb saya...hari semalam adalah kenangan...hari ini adalah perjalanan...dan hari esok adalah perjuangan...

Comments

mama zharfan said…
me nangis sehari suntuk bila baca blog alanna tu tau..sampai bengkak2 mata me :(
umialya said…
Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul..

itulah bebanan yg terpaksa dipikul selepas kehilangan insan yg disayangi
mien said…
blog alanna mmg sedih sgt2. wlupon belum kawin n jadi ibu, tp mmg nanges sehari baca blog bidadari syurga. tetunggu2 entry baru tiap2 hari. sy pon jadi silent reader dgn xsengaje. huhu
Wansteddy Tales said…
saya baca bila mood santai xboleh baca ketika mood nk masuk kerja. klu tidak sehari suntuk kerja xjalan kenangkan rasa sedih atas pemergian alanna ><
BIONIC WOMEN said…
ramai silent reader blog tu kan...
rasa x tau nak komen aper..yg tahu tiap kali baca, nangis n sebak..huhu
suzz- tu ler...jiwa i begitu sensitif secara tiba2 bila baca kisah alanna ni :(
umialya- tu yang selalu sedih terutama bila kesayangan tiada di depan mata buat selama2nya (tp kena redha)
mien- samalah kita :)
wan- mmg klu baca citer sedih mesti akan terbawa2 mood utk hari itu...
bionicwomen- tu lah kan...simpati ada...doakan utk kebaikan dan kekuatan utk semua...amin
setya said…
Sedih memang membaca kisah yang begitu, semoga kita semua selalu dilindungi Allah SWT.aamiin

Popular Posts