Ke Puncak Bukit Tinggi

1 jam sebelum sampai ke KL (di lebuhraya Karak) kami naik ke Bukit Tinggi.Hajat di hati nak survey hotel kat Berjaya Hills yang sememangnya agak famous dengan kecantikan pemandangan dan berkelas tinggi. Amani cam meragam dalam kereta sebab nak tidur, lagilah bersungguh kami naik ke Bukit Tinggi boleh jalan2 sambil berehat :)
Pehh nak naik ingatkan dekat, rupanya jauh berbatu-batu. Berpusing-pusing lak jalannya nasib baik takde saper yang mabuk.

jalan pun agak curam, agak merbahaya kalau naik waktu hujan ataupun malam.

antaraapa yang ada di s ini 4 faces Buddha temple..

ni gambar kedai-kedai yang terdapat di situ
ada rabbit & horse farm, golf, colmar (yang ini cam istana lama dari jauh memang cantik sangat).Nak masuk kena bayar dewasa RM12, kanak RM8 tapi disebabkan kami sampai kul 4.30 petang dan nak hujan kalau masuk cam rugi. Colmar ni memang sangat cantik dan sesuai untuk sesi fotografi.
4 dari 5 anak2 ku...di kawasan padang golf...
memang nyaman..dan damai...
rate hotel tak sure sebab tak sempat nak survey...hujan turun dengan lebatnya
tapi antara pilihan percutian untuk famili I pada masa akan datang :)

Comments

mama zharfan said…
me dh few times ke sini sbb cantik tmpt ni..pernah stay overnite thn 2005 utk celebrate my bday..rate Rm200 lebih kalau tak silap or Rm300 lebih kot..ingat2 lupa plak :)
waah thn 2005, harga dah cecah rm300, tahun 2010 mesti lagi mahal tu :)
mama tisya said…
colma tu mmg cantik kira mcm2 overseas la viewnya..ratenye bole tahan..kita byk kali gk p sini tp tk tdo pn saje nk posing2 je ..nk p overseas tktau bila...hehehe
mama tisya- ya ke kitaorg tgk dari gate luar jer....oo boleh pegi ni next time....thanks ya for the remarks/feedbacks.. :)
tapi rasanya dah murahla nak masuk sbb dulu rasanya rm16 per entry..

dah 3 kali pergi..
masa 1st time pg arnab sangat jinak, bersih & dilepas berkeliaran

selepas kali ke 2/3 agak frusttttt
mama amana n arief... :) :) mesti best dpt main ngan arnab yang jinak

Popular Posts