Raya Sakan Di Petang Ahad!

Hujung minggu lepas along (my SIL) & famili datang umah I...bermalam 2 hari, macam-macam aktiviti kami lakukan satu famili. Since mood raya masih menebal lagi, so kami berjalan sakan menziarahi sanak-saudara yang tinggal di kawasan Selangor.
Antaranya ke rumah anak Cik Na' (jiran rumah mek kat Kg). Kebetulan dia baru balik dari England (wife die belajar kat sana), dapatlah berjumpa dan merasa masakan air tangan wife sendiri..hehehe...waktu makan kul 3.00pm

Ni part paling digemari oleh anak2 I dan cousin2 mereka...Ambil tiket..ambil tiket...sebelum balik...beratur baik jer tingkah laku masing2...

Lepas tu kami bergerak ke Shah Alam, kat Kampung Kebun Istana, Batu 3. Kat sini ada dua rumah saudara (sepupu my MIL). Rumah abang Fendi dan Pak Mat... Mula2 makan kat rumah abang fendi- roti jala dan mee jawa (kul 4.30pm)... Kemudian Pak Mat ajak pergi Restoran dia sebelum ke rumahnya... Sampai kat Restoran Rejab Tomyam (atas bukit ni)... anak2 main kat taman... Pak Mat order kat staff die suh masak... jeng2... makan kali ketiga kul 5.30pm
Tom yam best!!

Ayam goreng kunyit (garing sungguh !)

Kailan ikan masin memang kaw kaw punya :)

Siakap 3 rasa... terbaekkk


Banyak gak set hidangan untuk 2 keluarga (ada 2 set, extra 1 tomyam)
cam nak pecah perut... tapi tuan rumah dah beria-ia ajak... takkan nak menolak ek?hehehe...rezeki tak baik ditolak :p
Dari kiri, cik Na, Pak Mat, Abe Zairi (BIL), Along (my lovely SIL), my kids and sepupu2 kemcheng mereka... Acara akhir hari itu, kami semua ke Carrefour USJ, shopping2 sambil jalan2... Along & famili bertolak pulang KB pagi ni (26/9/2010), sama waktu ngan my kids bertolak ke sekolah mereka.
p/s: kesian tengok Anaqi menangis pagi tadi, bila dia salam ngan Adam (siap peluk2 lagi)

Comments

mama zharfan said…
best tu dpt berkumpul ;)
yatie chomeyl said…
sumpah terliur tgk semua food tuh

Popular Posts