Sesame Street Live!

Sabtu, 4/9/2010: 4 tix untuk menyaksikan Sesame Street Live di Stadium Bukit Jalil pukul 8.30p.m. Saya manfaatkannya dengan membawa anak2 terchenta pergi menontonnya..
dan hari ini kali kedua untuk sepanjang bulan puasa tahun ini kami berbuka kat luar..
Kali ini di Restoran Ani Sup Utara... mai dari utara lagi chek oii.. barisan gelas2 yang berisi air setiap sorang anak termasuk kedua ibu-bapanya..
see air bandung pinky & bandung cincau.. sangatlah syok.. buah kurma itulah adalah free my hubby amik 3 biji kemudian boleh pulang balik 2 biji sebab dia sorang jer makan (hahaha)

nasi set (telur masin, timun, sambal belacan dan nasi putih) bersama sup ayam dan daging

mee sup untuk Afiq...tapi last2 Akid yang makan..
Afiq nak makan nasi lah pulok..act I kesian kat Afiq..time puasa ni dia tak nak makan siang hari sangat..dia nak susu botol jer...Afiq cam segan nak makan ataupun dia rasa takde member nak makan..setiap kali bila lapar dia cam bagi hint "Bila nak azan ni mummy"

Lepas berbuka terus gerak menyaksikan Sesame Street.. so my kids memang sesangatlah excited.. (I pergi sorang with my kids, my hubby balik umah) tapi I tengok tak adalah ramai sangat penonton pada malam ni.. maybe pertunjukan bukan 'on ice' so sambutan cam terkureng sikit..
Big Bird...the main character...

tak hengat nama karektor dak pompuan tu, elmo dan Big Bird...

Banyak sangat lagu...dan joget2 dalam cerita ini...
anak I layan habis...I cam menguap2 teringat2 kat terawih :(
so overall performance bestlah..
bagus untuk kanak2...
persembahan menggunakan simple english...dan memang menarik minat anak2 untuk menyanyi dan berinteraksi secara langsung ngan karektor Sesame Street..
Habis persembahan kul 10pm..terus chow balik rumah..
p/s: Me tak sabar nak bergolek ngan Amani..

Comments

Em's Family said…
at least anak2 have fun.. bab terawikh tu, balik boleh buat tapi ye lah, terawikh sorang2 tak berapa sesedap ngan jemaah ramai2 kat surau kan
mama zharfan said…
u menang tix tu dari sinar fm ke ayu? congrats yer
Anonymous said…
howdy is every person doing well? I'm Josh. this is a great place lots of anime here. I just ended watching Initial D Second Stage this anime was great i enjoyed every secound of this anime. watch this one at http://www.mumonkey.com. I have also watched Bakugan: New Vestroia, Code-E, Da Capo, Jungle de Ikou!, Gunbuster, Lamune, and Linebarrels of Iron. I have enjoyed all of these animes allot! and i recomend them all! Dubbed anime and subbed anime
amira-yep...anak2 hepi balik bangun mlm sikit buat terawih :)
suzie..a'ah dari sinar.fm...alhamdulillah tak yah kuar modal hiburan utk ank2 :)
wah interesting. tpi sesame street ni budak2 kurang minat / kenal kot. dania kenal elmo je....
ezz- aah..i pun tak minat hehe

Popular Posts