Buat Puding Triffle Cara Mama Tisya :)

saya buat puding ni last week (kes entri tertangguh la ni hehehe)
hasil terkesan melihat mama tisya buat puding triffle...
yang bestya mama tisya mmg bagi step nak buatnya..ringkas dan padat...
melalui pengalaman membuatya sendiri...siap ada tips lagi gitu...
sebenarnya ini resepi ketiga saya buat hasil posting manual masakan dessert dari mama tisya..
sebelum ni saya pernah buat oreo cheese cake (ni tak payah bakar langsung hasil kek setaraf gan secret recipe) dan muffin blueberry.... cubaan pertama...kek gulung tak nampak lak dari pandangan sisi ni...
pandangan atas dari bekas pertama...

dan bekas kedua...
sebenarnya kalau pakai bekas kaca lagi cantek performance-nya..
saya sebenarnya ada gak gi cari kat Giant Shah Alam bekas kaca itu,
tak adalah pula..kat jusco @ sogo mesti adanya..kan...hmmm
lepas tu konon nak lah letak whipping gan strawberry cam sifu aimi aka mama tisya buat...
tak jumpalak strawberry yang menawan hati kat Giant (kecik da kecut) ..patutnya cari kat Cold Storage takpun Jusco...
Anyway, dessert ii sangatlah sedap..satu famili suka dan buat pertama kalinya tukang buat makan paling banyak sekali sebab terlalu teruja...ngeh ngeh...
p/s: saya pernah gak try mushroom soup versi mama zharfan...mmg superb!

Comments

mama tisya said…
wah2 pernh cuba dessert kita mcm oreo,muffin and terkini triffle ni ye:) kita punye resepi smua yg jenis senang je mcm oreo cheese tu kn tkpyh guna oven..hubby ada request lg tp lama dh tk buat:)

ala tk ltk strawberry ltk peach/kiwi pn ok...tp nk nmpk menarik mmg ltk strawberry...kita pn bli kt jusco...kita pn bole mkn sorg triffle tu..hehehe
thanks mama tisya sbb kongsi resepi...mmg best dan menjadik ...hehehe
mama tisya said…
rmi gk yg dh cuba..sharing is caring..yg sennag2 je bole ler kita buat..yg pyh2 susah gk..ehhehe
Mama Zharfan said…
nampak sedap..tp kalau me buat tanpa ada apa2 event, nanti tak abis..kena tunggu ada jamuan boleh try buat :)
mama tisya- takpe berkat sifu ikhlas mengajar n share insyaallah yg nampak ssh pun nampak senang .. :)

suzz- takpe suzz ada event kat notts u blh try dessert ni :)

Popular Posts