Grand Finale My Amazing Child Enfagrow

Saya dan Akid ke Sunway Pyramid hari ini memandangkan Akid antara finalist Kategori B "My Amazing Child Efagrow".
Ada 6 pemenang untuk kategori ini:
1. Dominic Tan
2.LEAN YI FAN
3. Ng Zhang En
4. Wu Ho Yin kenji
5. Akid Zulqarnain
6. Lim Kah Hee

Untuk pemenang kategori B, mereka kena buat persembahan selama 5 minit...

pentas utama...tag untuk Akid B5

kat sini juga akan diadakan selama 3 hari (bermula esok) Smart Camp..
so boleh ramai2 bawa anak main games kat sini ya..!

pemainan interaktif memang banyak...
siap ada gelongsor... kandang yang ada lembu... heheheh

Untuk persembahan Akid akan buat demo memasak...
See Akid bergaya dengan pakaian chef...
hehe I siap tulis surat kat sekolah Akid nak pinjam costume ni (foc)
tapi Akid kalah dengan bergaya..ngeh ngeh..
punca kekalahan:
a- Akid tak cukup tido...
b- Akid tak nak breakfast..
c- Akid sakit perut (nervous kot) 3 kali masuk toilet sakit perut...heheh
d- mic tak berfungsi baik...
e- Akid sangat pemalu....tak nak tengok muka judge.. :p
f- Penat bergambar ngan reporter since dia pakai baju chef..(sebelum acara bermula)
g-masa buat demo...abis masakan semua berterabur...keh keh
apapun saya tetap berbangga ngan Akid kerana usahanya...walaupun bersungguh tidaklah sangat :).. sebab dia ada perasaan ingin mencuba...
Ni adalah winners kategori A (1-3 tahun)... diaorang tak perlu buat persembahan...
rasanya pemilihan berdasarkan votes tertinggi

untuk kategori B...since saya kat atas pentas tak adalah orang amikkan gambo..huhu
Akid bersama kak engku...(one of the juri wakil dari Sinar.fm)
nampak kurus sangat kak engku..hmmm

Akid bersama Ferhad (rasanya Ferhad mewakili Hitz.fm)
saya memang minat lagu2 Ferhad...best best

Lepas habis acara kami dijamu disini...
Restoran Fig & Olive....makanan2nya mmg superb...

ni apa yang saya makan....

ni lak Akid...lapor ko...dari pagi tak makan...

hamper Enfagrow nilaian Rm300 dan cash cheque RM1k atas nama saya hehehe

goodie bag untuk Akid..
isi2 nya sangat menarik...
kalah menang itu adat bertanding...
janji kita happy :)
p/s: grats to all winners category B, uol really awesome!!

Comments

Mama Zharfan said…
congrats Akid!! cash Rm1k tu!!!!! cayalah ayu :)
mama tisya said…
wah dpt 1k cek..best2..tahniah akid
suzz n mama tisya - alhamdulillah rezeki bln ni :)
Em's Family said…
congrats Akid.. bagus kan, secara tak langsung, masuk contest macam ni dapat boost confidence anak2
Wansteddy Tales said…
wa... antara hadiah grand k.ayu tahun ni. tahniah k.ayu... tahniah akid :) naik pentas pd usia cmni mmg patut dibanggakan. satu2nya anak melayu pulak tu. tumpang rs bangga ni :)
amira- betul tu :), one of the reason kenapa I suke join contest gini...sometime kita kena nilai kesan postif ke atas perkembangan tumbesaran anak; lebih yakin, berani etc bukan hanya ganjaran ajer heheheh

wan- alhamdulillah...dlm byk ank akak akid ni paling pemalu berbanding adk beradik yang lain..so dia nak naik petas tu kira dah ok heheheh...thanks wan :)
Hermit said…
apa2 pun tetap berbangga ngan Akid yg sanggup buang sifat malunya yg tebal & ambil bahagian.. :)
Yee Ling said…
Hi ! Takde gambar performance ke? Saya ni Ng Zhang En's aunt ...Kalau nak, I boleh share gambar drpd kamera i :)
Ng Shannon said…
Hello! I am Zhang En's mommy! Nice write up.

Popular Posts