Bila Marathon Movie vs Marathon Shopping

Bila dah banyak sangat tix movie yang due akhir bulan ni. So macam kelam-kabut sikit duk perabihkannya (sayang kalau burn). Nak kasi kat adik2 masing2 bz semacam, nak kasi member cam Ruha, Dyat dan lain2 dah terlambat lak. Hari Jumaat saya tukar semua tix2 free itu di Cathay Cineplex. Puas lah menonton movie di hujung minggu ya! Saya serahkan tugasan menonton movie secara marathon kepada Dedet.First movie, "The Child's Eye"... cerita hantu cina, Akid & Yana tak pergi tengok (ni pic Akid bergaya keesokan harinya hehehe).. Afiq langsung tak takut & tak berperasaan, mata bulat je tengok tanpa sebarang reaksi walaupun Anaqi asyik sembam muka kat kerusi hahaha...
Next day, Akid & Dedet layan "The Other Guys"... cerita best tapi dedet tensen sbb Akid cam biasa susah nak dok diam dalam cinema, siap melompat2 atas kerusi...
Ini adalah movie penghabisan yang ditonton. Cerita biasa tapi lawaklah cuma kita dah cam boleh predict ending dia macamana. Cerita ni saya semangatlah nak tengok~ended up saya kena tunggu kat luar pintu masuk Hall 8, gara2 Amani duk bercakap bahasanya dalam panggung dengan semangat (kuat tak hengat).
Memandangkan Amani adalah sukar untuk dibawa menonton so saya dengan suka hatinya membawa Amani ke mana-mana tempat ada jualan murah sempena dedet dengan acara marathon menonton movie. Kebetulan ada sale BUM, DIESEL dan macam2 lagi sempena clearance stock. Asalnya saya menjengah dengan niat suci untuk mencuci mata ajer.
Macam2 brand ada ditawarkan tapi kebanyakan jeans dan pakaian remaja..

semua ni adalah harga best buy....
Hoho...cuci matakah???
Selagi ada duit di wallet..selagi tulah rasa ada kemampuan untuk berbelanja :p
see my shirt brand DIESEL yang labuh..suka arr RM15 jer..sweater untuk Anaqi brand TASTEE (cam adik beradik ORIEff)harga RM30 dan t-shirt "DIESEL" long sleeve untuk Yana RM15, kain net kat lengan nampak sangat sweet bila Yana pakai..
tapi bukan itu sahaja, di jualan hebat lain saya sempat gak merembat pakaian yang agak murah. Terover dos belanja baju bulan ni heheheh...
belt tu RM8, seluar dan skirt (RM50 dua helai), blouse dan cardigan labuh (RM15 setiap satu)..nak tiru ayat mama zharfan "siyes terbeli lepas tu rasa guilty" hahah...tu la suzz kita memang sekepala bab shopping barang murah..beli banyak lak tu :)

Ho yeh Ho yeh Ho yeh...Hari ni Dedet dah suruh simpan duit extra gaji kat dalam ASB nampak sangat dia tahu bini gorjesnya ini takleh control dengan banner "Jualan Murah!" keh keh

Comments

mama tisya said…
amboi byk tul dpt tiket ye..bestnye...
ruha said…
ai pon tgk citer ni ngan budiey ari ahad, chomel baby tersebut pandai dia berlakon. x pe kak next time kalau ade tiket ,saya sudi menerimanya hehe
yatie chomeyl said…
bab beli baju murah tu kan ayu, "kita serupaaaaaaaaaaa" hehe

pantang nmpk yg murah, mula la kelam kabut korek duit dlm wallet..kdg2 bila balk rumah, baru ras anyesal kui3x
mama tisya- he he kumpul2 jadi cam terbanyak lak :)

ruha-- ooo dating ya...bereh no hal

yatie- tu lah kan kita mmg serupa...ms beli tak terasa nyesal hehehe
Nia said…
salam ziarah ya..

takpe la, shopping masa sale. still consider untung lagi kan.
tapi, saya pun ade jgk kdg2 kalau beli benda terasa guilty...huhu
Mama Zharfan said…
hehehhe me rasa kebanyakan pompuan memang mcm u & me kot hehhehe
Em's Family said…
i rasa semua perempuan macam tu kot.. i cakap je tak suke shopping, but once i dah jumpe bende yang i suke BEDAL jugak huhuuhu
suzz- tu ler cam dah obses dah ngan jualan murah hoho

amira- heheh....u tak suke shopping boleh bedal...i lagi yang suka shopping abis memborong :p

Popular Posts