Bila Sifat Kerajinan Itu Datang!

Amani tidur sebab tak berapa sihat...
tetapi tidak bagi abang2 dan kakaknya...
semuanya bz kerana sifat kerajinan dalam diri masing2 menjelma secara tiba-tiba :p
Afiq yang sedang menumbuk bawang buat mummy yang akan masak sambal sotong.
Anaqi yang sedang sibuk mengoreng telur. Sungguh beria membuat telur dadar campur mayoniz.
Yana yang sangat bersemangat menjemur kain baju..siap panjat kerusi lagi..
Akid yang melipat baju yang akhirnya saya perlu melipat semula. Memandangkan cara lipatan ala ketupat tak jadi, takpun kueh lepat yang tak sama saiz.
Agihan kerja secara saksama, sekali-sekala bila "Kerajinan" itu menjelma. Huhu

Comments

umialya said…
Bagus le cara ayu didik anak..
Em's Family said…
untung anak ramai... boleh bahagi2 keje, macam mira ngan adik beradik.. sebab kami ramai.. boleh agih2 keje
yatie sawanila said…
ya allah ayu ....rajinnye anak u..meh tolong auntie nak tak tolong lipat baju and sidai baju.... sbb tu 2 benda yang paling i tak suka....
umialya- :) ada gak masa2 degil diaorang ni huhu

amora- nak buat camne Mira..keja byk so kena agih2 kan..mesti seronokkan teringat kenangan dolu2 :)

yatie- boleh no hal buat part time hehehe
Mama Zharfan said…
sejuk hati dgn anak2 u rajin mcm ni :)
setya said…
Eloknya berbagi pekerjaan rumah untuk anak-anak

Popular Posts