Di Bangi Kopitiam Pada Petang Ahad

Petang Ahad...hujan renyai-renyai menyambut ketibaan kami di Bangi Kopitiam... Bangi Kopitiam ini tidaklah terletak di Bangi tetapi di Ampang Putra (cawangannya).. Jauh, ya memang jauh kalau nak diukur dengan jarak rumah saya yang terletaknya di PJ..
tetapi bagi melunaskan voucher RM50 yang saya dapat baru2 ini... so satu famili saya angkut untuk pergi makan tengahari free :)
Cantek dekorasi dalaman Bangi Kopitiam..banyak sangat barangan antik... cuns... anak2 saya semuanya kejakunan hendak bergambar dengan barangan antik yang jarang dijumpa... mana taknya, generasi sekarang apa yang mereka tahu cuma internet, PSP, robot gundam, hotwheels, maskot armor hero, sponge bob (ni feveret dedet) dan banyak ntah apa2 lagi...
Ni antara air yang diorder (takde dalam gambar air kosong~korang takkan herannya ngan air kosong yang berharaga RM0.80 hehehe)
Dried mee... goreng pon sodap walaupun tiada kelihatan secebispun haiwan didalam tapi rasanya sudah cukup kaw2...makan ngan telur goreng yang didatangkan sekali..licin Afiq makan..
Fish n chip set untuk Yana... yang mana segala sayuran berwarna hijau diserahkab secara rela tanpa paksaan kepada dedet terchenta... dan sesungguhnya dedet tidak pernah menolak segala rezeki yang datang ke pinggan :)
Chicken chop Akid...disebabkan cam banyak untuk perut kempis Akid dia nak share ngan Anaqi (anaqi order telur masak separuh 2 biji dan sebenar2nya Anaqi dah melantak 1 pinggan penuh nasi kat umah sebelum datang ke Kopitiam)
Nasi dagang makcik apa ntah namanya... korang boleh google kat Bangi Kopitiam...
standard jawapan dedet "takleh lawan nasi dagang mak saya"... huhu
sebab tu sampai sekarang saya tak pernah buat nasi dagang walaupun saya tahu cara nak membuatnya... sebab saya takut remark dari dedet seperti yang diatas..hahahaha
Masa kecil..ditimang2...busyuk2...dipeluk2...
Jadi pujaan seluruh isi keluarga...

*****
***
**
*
*
*

so yang sebelum ni bongsu dilupain... shian Afiq... ala2....kejam lah korang!!!
apapun Bangi Kopitiam Banyak Pilihan Sesuai Untuk Satu Famili Berposing Sakan Sebelum Makan..kahkah...

Comments

Mama Zharfan said…
tomeyy nya amani..putih melepak :)
amyeryn said…
bangi kopitiam ni byk dh outlet..kt setiawangsa ada 1 tp tk pernh try..tktau naper kurang nk singgah kalo kt kopitiam...kekkeke
suzz- :)

amy- tu lah tgk kat website merata2 ada..kopitiam selalunya org nak try roti bakar dan kopi jer..singgah jgn tak singgah amy heheheh
Bangi Kopitiam kat bangi ne i ada jugak singgah sebab sederet dgn hospital azzaharah & annur. Selalu g sana bila amanaarief sakit.

Aaahla yg kecik tue mungil betul!!
baby (mama amana & arief)- ok gakkan mknan kat situkan...

:)
Anonymous said…
Некиношная правда про мир воров, бандитов и эмигрантов, жывое общение с бывалыми сидельцами на форуме, реальныне истории из жизни на воле и в неволе, профессиональные советы как сделать и не попастся и если попался как себя правельно вести, милицейские и полицейские трюки о которых не многие знают, советы как избежать многих ошибок в тех или иных обстоятельствах, советы молодым мелиционерам как прослужить и не запачкаться, советы милиционерам которых вышвырнули из органов существовать на мизерную пенсию, Ошибки самых громких дел (почему попался ИНКОСАТОР- миллионер), советы сидельцам КАК получить загран пасспорт и уехать за кордон, советы как вывезти свои ценности за границу и не дать себя ограбить на родине, советы как себя вести при задержании в америке или европе, как получить гражданство в америке и европе, если вас обманули и отобрали пасспорт в Турции и заставляют работать проституткой, как уйти от сутенера и не вернуться на родину, если вас посадили на иглу - как себя спасти, как пересечь границу без документов и получить гражданство в европе или америке, как подтвердить свою проф пригодность за границей и работать по специальности, ВСЕ БЕЗ ЦЕНЗУРЫ и из ПЕРВЫХ РУК.
http://bratva.name/forum?ксива-плетка
http://bratva.name?блатняк-шансон
http://bratva.name?форум-братвы
http://bratva.name?ебать
http://bratva.name/forum?метамфетамин
http://bratva.name/forum?хлороформ
http://bratva.name/forum?групповое-изнасилование
http://bratva.name/forum?полный-пиздец
http://bratva.name/forum?купить-автоправа
http://bratva.name/forum?паспорт-рф
http://bratva.name/forum?черные-ястребы

Popular Posts