MIC Deepavali Open House di PWTC

Deepavali Dey! Ahaks celik jer biji mata hubby dah melontarkan cadangan jom gi open house. Kompius gak saya sebab tak pernah ada rakan India jemput datang ke rumah sempena Deepavali. Tapi rupanya ke open house MIC.."jom2 Dato' Samy Vellu dah kuar TV jemput semua datang ke PWTC hari ni"..hoho
kami anak-beranak kul 9.35 pagi dah terpacak kat Hall 4 PWTC..
perut kosong isi ngan air teh jer (minum dari rumah)
9.45 pagi gini aaa rupanya perhhh ramainya rakyat Malaysia..siap bertolak2 kebetulan saya dah kat depan cam kena tolak2 dari belakang..tapi Amani happy gila bila kena himpit..Amani duk tarik lengan baju pak cik kat sebelah dia..keh keh
sebab pertama kali saya pergi open house besar-besaram macam ni so saya macam blur-blur. Duk sibuk tengok tempat makan VIP..
Banyak gerai yang menyediakan juadah makanan dan minuman di situ. Semangat 1 Malaysia sungguh. Pelbagai bangsa ada termasuklah warganegara asing :)
see beratur panjang...tapi saya takdelah beratur tengok mana gerai kosong saya pergi. Sebab juadah yang disediakan adalah untuk sarapan pagi:- roti canai, kari, rendang kambing, mee goreng, bihun goreng, nasi goreng dan kuih muih yang pelbagai.
Minuman:- teh tarik yang kaw dan nescafe tarik..ada gak air sarsi (sejuk)
kat mana-mana gerai pun sediakan lebih kurang makanan yang sama..tapi not bad sedap arr
ni yang apa saya dan Afiq makan...
nampak ramai gak pemimpin negara kat situ. Antaranya Datuk Muhyiddin Yassin dan Isteri, Datuk Mustapha (kalau tak salah lah) dan ramai lagi..tapi tak nampak lak PM kita (rasanya PM tak berapa sihat kan? )..so suruh gak Afiq berposing ngan gambar Datuk Najib kat situ..jadilah :)
dan paling best...bila

******
*****
****
***
**
*
*
*
Amani berdukung ngan Dato' T.Murugiah...
cam segan gak sebab Amani tangannya duk raba pipi Dato'...
Aiseh :p

Comments

Wansteddy Tales said…
ahahhaa... sporting la amani siap raba2 Datuk lagi.

"sengih je ke datuk? duit2 raya xde bagi2 ke "amani

hahhaha skrip rekaan semata2 ><
Mama Zharfan said…
bagusnya hubby u rajin attend event mcm ni..My hubby..emm...kirim salam ajerlah kot heheh
wan- tu ler igt lepas Amani raba pipi dpt duit raya..takde lah pulok hehe


suzz- my hubby dah lama teringin nak gi open hse cam ni...kata cik hubby asyik dpt tgk kat tv jer ahaks

Popular Posts