Saturday, December 25, 2010

Beraktiviti Di Menara KL Sempena Penghabisan Cuti Sekolah!

Saya dapat 2 tix ke observation deck dari Magazine Apartmen. Mula2 cam nak let go kat sesape tetapi memandang kena hantar Yana ke Menara KL so saya menggunakan tanpa perasaan prejudis.Haha. Ket wat arr... Tapi saya bawa Akid (konon2nya demam tapi bila dah dapat berjalan-jalan terus kebah demamnya) kenalah tambah lagi satu tiket. Mahal betul tix budak RM28..
Tengah sibuk beratur naik lif saya nampak tepon ini. Suke giler. Kenapa ya?... Inilah tepon yang selalu digunakan oleh Encik Hubby ketika mengayat saya dulu. Cinta di tiang tepon kuning. Lepas tu tepon ni sangat suka telan duit. Lebih sepuluh ringgit duit saya kalau dihimpun pernah ditelan dengan jayanya. Tepon ini juga memberi sejarah kepada saya yang mana saya dan tali barut kena panggil ngan pengetua kolej kediaman (Kolej Rahman Putra UTM) sebab menghempas tepon sehingga menyebabkan kerosakan teruk (duit dalam tepon berterabur kuar). Kebetulan masa buat keganasan itu dengan tidak tersengaja disaksikan oleh kakak yang keje clerk kat kolej. Hampeh tul!
Berbalik pada citer Menara. So 2 anak bujeng saya ni masuklah cam mini zoo. Masuk free jer. Saya lebih rela layan burung kakak tua kat luar pintu zoo mini ini. Malas ehhh saya bukan peminat fauna...hoho
Saya serahkan tanggungjawab amik gambo kepada Anaqi. Heran betul 60% semua gambar kat sangkar ular. Seriau jer tengok. Akid muka cam nak nangis pun ado, takut pon ado... Mengado-ngado sungguh :)
Ni cam "peace no war" ya abe Ssssss
Anaqi dok nak naik poney. Sebab FOC saya kasilah, kalau kena bayar cam berat gak nak kasi. Setakat 1 pusing sekeliling yang area sebesar bilik tidur rumah dengan harga RM10 sangatlah mahal.
Bukan baru bersunat ke Anaqi?? Kantoi sudah...
Lepas tu naik kat atas menara 250 meter tingginya~observation deck. Biasa-biasa ajer. Kalau rasa nak tengok bangunan besar yang nampak kecil bolehler. Tapi anak saya excited sungguh..Mummy nampak kereta biru..Mummy nampak KLCC..Mummy nampak itu ini..Saya memang tiada perasaan, duk sibuk tengok jualan jam kat area tu :) keh keh
See wajah kanak-kanak yang gumbira sambil bergaya...
Gambar KLCC saya snap dari menara KL setinggi 250 meter. Cun kan?

9 comments:

Mama Zharfan said...

akan jd lebih beshh kalau u pegi mkn kat revolving restaurant :)

mama tisya said...

tiket bdk skarang kt mn2 pn mhl..tk relevan langsung kn...tiket dewasa tk pyh ckp la...ada lg ek public phone lama camtu..sure terkenang bibit2 cinta...heheheh

kita pn dh pernh naik menara kl cuma nk gk merasa mkn kt restoran berputar mcm suzie ckp tu

AyuArjuna BiGoshh said...

suzz- i pernah try makan kat situ sekali. Masa tu my dept buat makan2 kat situ...mmg beshh

aimi aka mama tisya- tu la kan mahal kdg2 smpi tak logik lagi2 kalau budak bawah 4 tahun kena charge..
kisah pondok tepon tu mmg dalam kenangan sungguh huhu..
ada rezeki boleh makan2 kat restoran berputar :) anniversary ke.. huhu

RASTAMAN said...

aah best sbab sedar2 kita ada depan toilet . cari2 toilet yg tadinya ada depan kita dah ada kat tempat lain haha

AyuArjuna BiGoshh said...

rastaman- oh...pegi jugak ke...sebab dia berpusing

Wansteddy Tales said...

telifon yg antik tu :D

Ummi Dania Yasmine said...

cantiknyer gambar klcc yg u tangkap tu ayu...macam gambar kat poskad jer...

AyuArjuna BiGoshh said...

wan - antik dan byk kenangan :)

ezz- guna kamera murah jer tu..klu dlsr mesti lagu cun ..huhu

Hermit said...

even zaman kita pun tak byk dah phone kuning tu, tgh phase-out... time tu yg top public phone yg panjang & warna silver.. tapi saya pengguna berhemah, x mcm awak hehehe :P