Thursday, December 9, 2010

Corat-coret di Pulau Pangkor - Part 3 (terakhir)

Afiq ngan baju baru beli kat Pangkor RM13 sepasang :)
Di sebab seharian berpulun dengan macam-macam aktiviti. Di sebelah malam memang membara laparnya. Apatah lagi memang dah dirancangkan malam kedua akan diadakan jamuan barbeque semakin meningkat paras tahap kelaparan yang dirasai..
Kambing panggang ngan chefnya...Pehhhhhh saya makan agak banyak sebab stress hp rosak (hoho alasan baekkk punya)
Variasi hotdog, sotong "ball", chicken wings... "I believe I can fly"... Saya makan 3 wings hehehe..
Adik beradik ketam pelbagai saiz... ada ikan kembong (feveret dedet)
Udang dan ikan yang di bakar panas-panas...
Sotong ball yang dibakar sehingga bertukar warna gelap.. :P
Macam2 ada... nasi goreng cina, spagehetti plus pencicah yang ada lebih dari 5 jenis...pehhh makan memang tak angkat kepala... puehhh no...
Dah namanya berkursus, saya tak miss satu event pun kecuali jungle trekking..sebab saya dan geng2 bas sekolah gi buat aktiviti shopping sampai pokai...
Ceramah dari kaunselor; banyak tips berguna untuk menangani masalah dengan pelajar, ada juga tips mengekalkan kebahagiaan dan juga ilmu parenting (me sangat suka)
Saya group 4, sangatlah mantap, 1 for all.. all for 1... dari felllowrace, perbentangan kertas kerja semuanya kami hasilkan yang terbaik... tapi barang amanah kami pecah huhu. Akhirnya kumpulan saya mendapat tempat kedua terbaik....

Shopping adalah aktiviti terapi paling berkesan pada saya...
Pekan Pangkor saya buat lawatan dengan penuh iltizam kononnya sekadar mencuci mata tetapi yang terjadi adalah sebaliknya..
Cemburu dengan rakan bas sekolah yang mengendong berbeg2 barangan belian saya apa lagi tidak mahu ketinggalan. Saya beli memang barang berbaloi dan murah. Sebab saya bawa duit RM100 jer...dan akhirnya saya berjaya menghabiskan sebanyak RM70 ada balance RM30 :p (Bagus tak saya dedet, sudah berubah sikap sempena tahun baru kehkeh)
3 helai shirt, 3 pasang baju, satu seluar batik panjang, key-chain, selipar dan barangan kering seperti keropok ikan, sotong kering, ikan bilis dan banyak lagi....dan lagi...dan lagi
Apapun saya sangat enjoy dan hepi dengan trip kali ni. Walaupun berkursus saya masih mempunyai masa beraktiviti dengan keluarga dan rakan2 terchenta. Cuma saya miss nak makan laksa goreng yang sangat pamos di Pulau Pangkor :(
Minggu depan kita gi Bukit Merah lak ye!

5 comments:

Mama Zharfan said...

siyes best!!

Hermit said...

eleh Mi, ye ke cukup shopping tu?? tu la siapa suruh berlagak cakap xmoh duit lebeh? i dunno u lah.. wahaha

Shifa said...

huhu miss la this year punye MMC.. hope next year gi tempat best jugak..

AyuArjuna BiGoshh said...

suzZ- best :)
DEDET- ke arah kesedaran harga minyak naik keh keh
shofa- insya allah best...saper agak2 jadi director ya...

mama tisya said...

kambing itu menarik perhatian..yum2