KLIMS '10 - Jom berfoya2

Disebabkan Mummy takde kat umah & meninggalkan semua geng laki kecuali Afiq cinonet (Yess!!!) so kitorang decide pergi "Kuala Lumpur International Motor Show 2010" kat PWTC... untuk berfoya2 dgn jayanya... Tiket masuk RM20 untuk adult (Dedet) & RM5 untuk kanak2 (Anaqi), Akid free sbb tak cukup umoq... dapat borang cabutan bertuah & sertai contest ntah apa2 (ni kasi je kat mummy, i don't care.. wahahaha)
Ramainya manusia... uih, benci tol bersesak2 tapi... redah jelah, kol 12.25p.m kitorang masuk..
Anaqi yg tengah excited... layan je posing ikut mood...
First masuk jumpa kereta konsep Perodua Bezza.. memang utk tayang je gamaknya, lantai gerak pun nampak pintu bergoyang2, uih cam mainan..
Nissan Skyline R35 GT-R.. my sons all time favourite...
Ni salah satu kereta konsep proton, diorang buat beberapa konsep guna nama "Hang" i.e Tuah, Jebat, Kasturi etc.. lupalak nama apa yg pakai Lotus nyer model nih..
Proton EMAS.. kereta konsep hybrid...
Lotus Esprit... sayang takleh masuk dok dalam godek2...
Bumblebee pun ada.. full size lagi..
Selain kereta & motor Batman (malas nak upload pics), ada gak Batman plus Robin nyer costume skali...
Anaqi muka tensen sebab baru lepas kena marah... tulah siapa suruh jalan sesuka ati kat tempat sesak, kang dah ilang tadi... wahahaha
Tapi kejap je... past tu dah switch to usual mode balik... mummy takde so lantak korang lah..
Peugeot 5008 dah sampai... ngehngehngeh... RM 159,888 OTR, with a long list of goodies... Anaqi & Akid sangat suka, siap suruh tempah terus (ingat cam beli mainan korang ke?)... take note ye Mi hehe...
Ni keta race Pug... ntah guna lumba dalam siri mana, i love F1 only mah...
Ferrari 458... yum2...
Nissan Juke.. cam tak best langsung design wahahaha...
Kereta konsep Hyundai... ntah apa ke nama... Jun Pyo? wahahaha
Interior design memang futuristik...
Bergambar ngan salah satu model, happy je ngan lenglui ek? hehehe... (Note utk Mummy terchenta: Anaqi siap tawarkan diri suruh Dedet bergambar & dia ambil pic... takleh la, Mummy dah pesan sebelum gi Pangkor "Jangan nakal2" wahahaha.. i dunno u lah)
Ni Toyota punya kereta konsep... rear view pic la, duhh...
Lagi ntah apa2....
Honda Insight.. kereta hybrid paling murah kat Malaysia.. RM98K
Not bad la... Battery warranty 5 years & only RM7k to replace.. so how mummy?

Comments

98K je?? Boleh dipikirkan..hehe
amboiii dedet amik gambar kete ke model kete...hahah i dunno u lah hahahah...saya nak balik ari ni n my hp masuk laut...sangatlah sedey...
yatie sawanila said…
tak paham ape fungsi pemppuan sexy dgn keter tuh... anw bezza tu lawakan
Hermit said…
@Mama Amana&Arief,
memang murah sebab skang ni takde duti import & eksais utk kereta hybrid... teknologi hybrid Prius lebih advance tapi harga RM140K la..

@Mummy,
ops.. hahaha.. check2 tgk pics keta sama banyak ngan pics model, not my fault mah, diorang tu dok block keta... :P

@yatie sawanila,
tak tahulah fungsi sebenar.. tapi.. kalau letak org laki ngan misai & berjanggut dok kat atas tu rasanya muntah abis org yg g tgk... (majoriti laki minat keta mah) hahaha
Sumijelly said…
perghh.......dah sampai yek..
sumi gak tak sampai...huhuhu

Sumijelly.com
sumi- pergi sumi jgn tak pegi..rugi heheheh

Popular Posts