Me Dapat Jumpa Dengan Pro Compers

Bagi yang biasa baca blog saya mesti tahu saya antara rakyat Malaysia yang sangat suka masuk contest. Ngeh Ngeh.
Seriusly, bidang yang diceburi ini bukan hanya seronok jika kita berjaya mendapat ganjaran bahkan kita juga akan bertambah kenalan. Saya rasa kalau disenaraikan panjang juga list kenalan melalui contest yang mula2 tak kenal sape dan akhirnya menjadi kawan..dan ada yang jadi kawan rapat lagi....Antara comper yang pernah saya jumpa;
1. Mama Zharfan- my dear suzz, sebelum ni duk kenal nama. Now ni kira antara sahabat comper saya paling rapat, sangat respek dengan cara dia membahagikan masa antara isteri, ibu, pekerja dan peserta contest (idolku huhu).
2. Ezz aka Ezna- Mama Dania yang awet muda..ngeh ngeh...Boleh layan borak dan lepak bersama. First time jumpa masa saya gi Rumah Terbuka Boh anjuran Ezna, ni contest gak ni. Kira kami sekapal dan sekepala; Ezna dan me kadang calling2 inform pasal contest terbaru. Paling bermakna bila Mama Dania siap pos lagi borang contest. (Ezz lagi bermakna kalau u tolong isi borong contest ahaks)
3. cicada (bukan nama sebenar)- biar jerlah saya yang tahu nama sebenarnya itu :) Jumpa first time kat PAMA MAMMYPOKO Avillion last 2 years. Tapi tu kitaorang tak kenal lagi so tak geng, ahaks. Lepas tu jumpa lagi Kellogs kali ni dah terlebih geng...dan saya ada pegi lawat Cic kat opis lama dia... :)
4. Ruha- dasat dia ni...segala latest movie boleh tengok free...biasanya kitaorang suka cover mengcover. Contohnya "akak nak tengok Rapunzel tak, saya ada 4 tix"...dan biasanya kalau memasing takde hal "Bereh!"
5. Dyat- pak cik kayo ni bila ntah nak belanja hakak'. Super power dalam segala BM contest..Asyik..asyik nama asyik asyik nama dia ..hahahah
6. Badiuz- The King of FB..
7. Raihan- cak Raihan....still remember our class masak2 :)
8. Amira aka ibu Emir- yessza saper tak kenal blogger fofular ini...entry contest untuk posting di blog memang selalu terbaekk....Mira lepas ni u boleh belanja I pizza..wink wink
9. Ziema Iarza- bukan nama sebenar, ratu event :p
10. Victor- always be my sifu...selalu jumpa kat kat redemption tix movie samada under astro, tv3kids dan segalanya..
11. Lilian- supermama, terbaekkk....Lily pun biasanya saya jumpa kat samada GSC or TGV 1Utama takpun Cathay Cineplexes
12- Devi- kitaorang kalau jumpa cam bercakap takleh berhenti....macam2 nak story. Tapi saya sangat suka dengan hasil gambar Devi yang sangat kreatif..dan slogannya superb samada dalam bahasa melayu mahupun inggeris, hebatkan!
13- CMA- the gorjes mama, selalu luck dalam parenting contest. Tapi memang saya tengok entry fotonya antara terbaekk :)
dan ada lagi, tapi sekarang saya sangat malas nak fikir...
so di Lake Town Bukit Merah saya dapat jumpa 2 Pro Comper:
Yus: Kenal melalui FB. Wahhhh teruja sangat! Jumpa boleh borak cam kenal lama. Tahniah beb for latest winning. Sangat bertuah :)
Wan Steddy- mama bloggers mana lah yang tak kenal ngan Wan...pamos dia ni..Mahir dalam rekaan dolly dan macam2 lagi...dan saya sangat suke baca tulisan Wan...pssttt wan lepas ni you kena join contest berbentuk esei, serius ada bakat dalam bidang penulisan gitewww...seorang yang kreatif so memang banyak impak (menang!) pada contest yang memerlukan bakat dalam "signature", melukis dan macam lagi...Anyway, tahniah ya Wan menang besar bulan ni..i like your iphone :) ngeh...
dan yang saya teringin nak jumpa antaranya;
1. hidayah- selalu chat kat fb kadang2 kat shoubox my blog
2.mama amana n ariefff
3. jing2....jing2....penang mari...turun kl call me wokeh...
dan ramai lagi......

Apa yang best bila kenal rakan2 yang mempunyai minat yang sama..tak terungkap dalam hanya kata-kata..kita orang boleh share the joyment, happiness...boleh bertukar2 idea dan buah fikiran tanpa ada sedikit rasa dengki bahkan kita orang boleh berkongsi apa sahaja mengenai dunia contest yang berlaku di bumi Malaysia...
"The best man win"..hok aloh..."kalau ada rezeki, win :p"

Comments

Mama Yusra said…
Sgt best bila dpt peluang jmpa ari 2 tp masa terhad. x tau k.ayu perasan ke x, yus dh blik sebenarnya ptg 2 gak..x dpt stay sana, g amik hadiah je..t'lepas stay n mkn2.. :(
ahaks..nanti kita borak borak lagi...gambar i biasa biasa jelah..still learning...:) tapi i respect sama u..like i always said everytime i see u..
mama tisya said…
best la dpt jmpe geng yg suka join contest2 ni..
I pun teruja jumpa you Ayu....... :D
ruha said…
fisrt kenal ngan akak mase nak cari kat internet pasal tyangan perdana jumbo gajah biru tu, pas tu terus bace blog ni tiap2 ari hehe, suka tgk adiah akak yg best kat blog ni.
Wansteddy Tales said…
aha... memang best jumpa k.ayu. tp pas jumpa k.ayu tau la wan cmne. kurang becok mcm dlm blog tu hahha... ikutkn bnyk lg nk borak dgn k.ayu tp tu la masing2 kalut dgn anak. harap2 ada masa kita jumpa2an lagi yek k.ayu! superblah!

ps: k.ayu sumber inspirasiku :)
yus- akak perasaan mmg tak nampak kelibat..akak tercari2 gak :)...sbb akak biasa lepas mkn mesti stay lama area kat port mkn tu huhu
devi- tu lah kan...tak puas klu borak ngan u rasa masa itu sekejap jer...hehehe..anyway gluck for project pantene..will vote for u...(start on 16 kan)
mama tisya- best aimi, jom arrr join the group :)
ezz- I lagi teruja...tadi kan terjumpa lagi kat depan pintu astro..harap2 sat mlm ada rezeki jumpa lg
ruha- akak igt lagi,,,yang akan main bantai sebut nama filem tu dlm bahasa thailand...hahahahah
wan- tu la wan..senget2 sudah tudung akak ..duk kalut ngan anak..harap dpt jumpa lagi blh borak pjg2
Mama Zharfan said…
me kenal ayu sbb me perasan nama u byk sgt menang contest yg mana resultnya dipublishkan kat emenang..so me antar email utk berkenalan.heheh and u plak terima salam perkenalan tu, rupanya2 u sgt frenly and talkative!!!now dh jadi geng comper--u+ezz antara my closest frens now ;)
suzz- heheh dulu i igtkn nak jadi silent reader jer kat emenang...lps tu dah jadi meriah lak I kat situ...tu la kan...hepi sgt masa dpt tahu u pun dr satu org. n plg best kita mmg sekepala termasuklah ezz
Hermit said…
meriah2... mummy byk kawan memang best.. tapi.. jgn jadi geng buat 'ketupat' lak... tak larat wes, diri sendri pun bukan lebai ke haper, nak menanggung bini lak lagi hehehe.. :P
kitaorang tak buat ketupat kalau bukan musim raya...hahahahah
Em's Family said…
babe, jangan la cakap i popular.. tak baik tau.. malu i.. tak de spae kenal i pun.. :D

anyway, thank you for listing the names.. tot u nak letak link sekali, so i boleh la berkenal kenalan dengan derang..

and yes , memang seronok kalau jumpe orang yang satu kepala dengan kite bab bab contest ni. and it is so amazing ramai orang yang GILER bende free (aka hadiah) kan..
Wansteddy Tales said…
Mira ~ setuju dgn penuh saksamanya :)
amira- elelele..hehehe...u jer tak tau satu dunia blogging ni tau saper itu mama emir..ececece :)..tu les..ada satu tahap I dah rasa cam mak shincan je ahaks..ok..i try buh link..tapi kebanyakan mrk bukan bloggers just a compers...

wan- hoho