Yeay Jualan Kembali Ke Sekolah!

Harga minyak naik... semua barang ikut sama naik... Lagi di bulan Disember penghujung tahun, mana nak bercuti, nak sunatkan anak dan paling penting beli buku dan kelengkapan sekolah... adeh....
Tapi saya jenis beli barang sekolah kat Tesco ajer.. jenamapun Tesco... walaupun kain tak secantek "Professor", "Canggih", "Kiko" tapi anak saya terutama Anaqi seorang yang sangat lasak. Bukan setakat baju seluar, malah kasut pun perlu tukar setiap hari. Jadi saya beli yang murah jer, kalau brand Singnature dari Tesco sehelai kemeja baru RM5.90 kalau brand "Canggih" harga sehelai kemeja sudah berbelas hengget...so apa yang saya beli..
Untuk Anaqi:
-4 kemeja putih
-2 seluar panjang,
-sepasang kasut brand Asadi RM20+ free stokin(lagi sepasang dah beli kat kedai lain yang ada 50% diskaun)
-2 pasang baju melayu
-1 helai singlet
Untuk Yana:
-3 helai baju kurung (kain sekolah agama member bagi 2 helai huhu)
-2 helai kain biru
- sepasang kasut brand Asadi RM20+ free stokin (lagi sepasang dah beli kat kedai lain yang ada 50% diskaun~penghabisan stok)
-1 helai anak baju
-4 helai tudung
-2 helai anak tudung
Habis dalam RM250... tunai... pehhhhhhh.. ni baru 2 org anak sekolah rendah & hanya untuk pakaian mula persekolahan awal tahun, biasanya kitorang akan spend lagi ikut keperluan... Anak punya pasal...takpe demi masa depan mereka :)

Comments

yatie sawanila said…
ha tesco belum terjah lagi....
ya betul la ayu. demi anak2. sanggup je...
taarik nafas.. tarik nafas.. nanati tiba masa ku jua.. masa tue entah berapa rm??
yatie- terjah yatie jangan tak terjah lambat2 nanti takde size :)

ezz- demi anak berkorban apa sajer...

baby (aman&arieff)- tarik nafas...fuhhh hujan tahun kena siap sedia :)

Popular Posts