Sunday, February 28, 2010

Pagi-pagi pergi buat Kajian Pemasaran

Sebenar-benarnya I cukup malas nak pergi join mana survey "Kajian Pemasaran Pengguna". Punca utama adalah "masa"...I lebih enjoy lepak ngan anak-anak buat aktiviti bersama famili. Tapi disebabkan ada member kat Dynamic Search duk beria ajak buat survey...iyalah kita pengguna mesti nak tahu dan ada hak menyuarakan pendapat tentang barangan dan perkhidmatan yang akan disediakan oleh syarikat-syarikat barangan kan...so I join jerler

kat sini SS2 PJ...dekat jer ngan umah I...tapi kalau jalan kaki setengah hari baru sampai..heheh..naik kereta tak sampai pun 10 minit...


ni lah projek yang sertai...banyak betul soalan die..siap tunjuk iklan kat TV..kat suratkhabar...nasi baik I dah biasa menggoreng alasan-alasan munasabah..so tak amik masa yang lama...
ni lah upahnya RM60...amik masa dalam 35 minit untuk siapkan survey tersebut...heheh...kalau ada yang berminat nak join bolehlah contact I....insyaAllah I tolong refer u kat member I kalau ada projek survey yang lain...

sebelum balik rumah pergi pasar beli nasi lemak untuk anak2...hahaha..abis dah RM10...:)

Saturday, February 27, 2010

Crocband free untuk hubby, dinner berdua & tonton movie bersama!

I dapat voucher dari 8tv Quickie...terus ajak hubby pergi Ikano Crocs....

Banyaknya fesyen2 yang terkini dan cun2...

Mula-mula I ingat nak amik untuk diri sendiri tapi cam tak berkenan ngan paten die...so kasi kat hubby die choose kaler putih (cam kasut sekolah lak haha)...harga boleh tahan RM139..Crocband design baru dari Crocs...ambik jer dah free doh bersyukur alhamdulillah...


lepas tu kitaorang pergi dinner berdua kat TGI Friday at The Curve... layanannya memang tip-top...yang kelakarnya kitaorg tersilap ikut pintu belakang...orang lain beratur panjang kat pintu depan..hehehe...

Mac Cheese...yang ada makoroni dan cheese..sedap...I makan ni pun sah rasa kenyang yang amat..

Lupa dah nama menu ni (new menu)...tapi ayam ngan keledek goreng... sos die sedap banget..ada rasa cheesy dan spicy sikit..

dessert for me....brownies n Ice-cream...manis berbenor...siap tapau bawak balik huhuhu

ended tengok movie ngan hubby..citer Wolfman...tiket free..hehehe..

Yo lah maknya SinChan semuanya nak free..hehehe...(makan hubby sponsor cam biase)

Gambate!!

Giveaway #4: Moms & Tots Cloth Diapers

MieVee @ MummysReviews.com is giving this diaper cloth free! For more details please click HERE!

Friday, February 26, 2010

1Malaysia 1Halal di Masjid Negara Kuala Lumpur

Bersempena dengan Program 1Malaysia1Halal anjuran Jakim bermula 26-28 Feb 2010 bertempat di perkarangan Masjid Negara. I telah join 1Malaysia1Halal Facebook Fan untuk dapatkan penyertaan membeli beg RM1 untuk barangan RM100 disana. Dengan syarat kena invite kawan2 yang ada facebook sekurang2nya 5 orang untuk menjadi fan 1Malaysia1Halal. Ianya terhad untuk 188 ahli sahaja. Bersungguh I invite kengkawan dan alhamdulillah berjaya gak misi..I dapat n hubby pun dapat.
Sampai pukul 10 pagi lebih, panjangnya orang beratur nak amik peluang kempen 1Malaysia1Halal..nasib baik I register under facebook so terus ke kaunter untuk facebook "Dagang Halal.Net" hmm memang tak de orang...hehehe tak payah beratur panjang...

Tak pusing2 sangat sebab Anaqi sibuk nak ke toilet so my hubby kena settlekan anak-anak..I pulak kutip segala yang patut..dan ini hasilnya...dengan hanya membelanjakan RM2 (sebab nama I dan hubby)..dapat semua ni...best kan...lepas collect semua barang2 diatas dengan menggunakan kupon. Kitaorang terus bergegas ke Giant nak beli pampers lak.. (Drypers RM29.00, Mamypoko RM30.88, murahkan?)...sakan hari ni I berbelanja kat perkarangan Masjid Negara...RM2 jer abe, jimat2..esok dan lusa ada lagi, jom serbu semua!

Thursday, February 25, 2010

Adehh Gigi Yana Yang Sudah Berlubang

I perasan sejak last two weeks Yana tak berapa nak makan...katanya nak diet. Peliklah jugak sebab badan die tu bukannya debab pun. Makan pun sikit jer. So last Monday, die tersasul cakap gigi die sakit kat belakang tak boleh nak kunyah makanan..hmm..hari ni I pontengkan sekolah agama Yana dan Anaqi sebab nak bawak jumpa dentist kat Klinik Gigi UIA. Nasib baik student cuti so tak perlulah beratur menunggu.
Sementara menunggu nama dipanggil, Anaqi dengan khusyuknya bermain PSP. I bawa gak die jumpa doktor untuk pemeriksaan gigi.

Yana pulak hepi bukan main. Duk main lari cam kanak-kanak ribena. Tak reti duk diam betul.

Doktor komen gigi Anaqi ok...tapi gigi Yana...aduhhhh

mengeluh Doktor tu tengok gigi Yana...banyak sangat karies...

dah bengkak gusi rupanya. Doktor kasi antibiotik untuk dimakan selama 5 hari, then next week kena cabut....hmmm..pengajarannya "Makanlah gula-gula selalu ya Yana"...

Wednesday, February 24, 2010

Dalam kesibukan mengejar masa

Selepas cuti raya cina, kerja marking dah selesai, tapi kerja-kerja belajar, compilation bahan mengajar tak settle2 lagi..ditambah pula dengan nak tengok Anaqi belajar..dia ada Ujian sebaik sahaja sesi persekolahan bermula selepas cuti..tapi nak upadate gak tentang hadiah hasil I join contest blogging.... lucky draw..dari Midiaidabiz Giveaway.....best boleh ganti "glove" masakk I yang lama tu...
ni dari ayu_slamzer..dapat pengalas peti ais
( i memang takde...so pemberian ini memang penuh bermakna)

tapi paling best dapat makan donut fav....big apple ler...best2...


Monday, February 22, 2010

Bila Mummy terpaksa bekerja... (Dedet penin!)

Cuti balik kampung terpaksa dipendekkan disebabkan Mummy kena kerja... Last Friday, Mummy terpaksa masuk kerja sebab ada hal penting (kononnya ada org kayangan turun melawat hahaha)... So, I yg 'terlebih cuti' terpaksa bawa anak2 mengisi masa lapang... Pagi2 bila tanya nak breakfast apa, I dapat macam2 feedback... I decide follow majoriti (plus ikut selera si kenit sebab cute sangat request)... "Ded, fiq akan oti anai".. hahaha

Si Afiq yg heppi lepas 'menang' sesi pilihan sarapan...
Yana kalah sebab menu trademark dia sama je tak pernah berubah (nasi lemak hahaha)
Akid yg 'frust' sebab takleh g McD... (takde benda lain ka nak makan?)...
Si Anaqi cam biasa nak roti canai telur... majoriti 2/4 so rezeki mamaklah hehehe... so lepas makan pergilah jengjalan OU... dah sampai OU cam biasalah diorang buat cam rumah mak nenek diorang.... aii...

video

NurelL's Craft First Giveaway

This cutey, mutey, sweety...feewiit...thingy is giving free by NurelL Craft...
Would like to join this contest, the details please..please click NurelL..wokeh

Pressure Cooker pertamaku..

Ehsan stem Parkson dari Kak Ros....I dapat tukar ngan Pressure Cooker. Harganya kalau tak silap RM 300++. Sudah lama kepingin memiliki satu walaupun belum ada satu resepi terlintas untuk dicuba bersama periuk stim ini..
Masa pergi kat Parkson OU...pressure cooker ni tinggal satu. Itupun yang kecik..bolehlah, I memang dah aim yang kecik jer...

tadaa...masih selamat dalam kotak sehingga ke pagi ni...nak try guna nanti...oh yess

" Contest Aksi Gigit si Manja "

Momma Mia menganjurkan satu "contest" yang istimewa...
Melihat keletah anak anda dengan "bergayanya" mengiggit benda dan sewaktu dengannya
Untuk keterangan lanjut klik MOMMA MIA!
Nama Anak: Afiq Ziqry bin Zulhazmi
Tarikh Lahir: 18.8.2007
Nama Ibu: Ayu
"Gigitan macho pencungkil gigi adalah tabiat azali setiap kali selepas waktu makan malam Afiq Ziqry"

Sunday, February 21, 2010

Giveaway As Collection

Ibarat irama dan lagu..
Ibarat isi dan kuku..
Wanita dan mutiara tiada bezanya..
Sama-sama melengkapi.. Kerongsang pemanis seri muka..
Menjadi tatarias diri lebih bergaya..
Gelang mutiara putih berseri..
Sesuai digaya setiap hari..

si pemakai pasti "happy"
senyum meleret sampai ke pipi...

berminat sila klik link INI!