Posts

Showing posts from March, 2010

Rindulak zaman Varsity..

Image
Tadi, atas arahan Raja Permaisuri Agong so terpaksalah cari balik 1 pic yg di 'request'kan.. tup2 jumpa lak pic zaman universiti...

Wahahaha.. zaman muda.. more than 10 years ago.. rasanya masa tu pergi makan lunch kat Pan Pacific, JB atas jemputan dak2 junior (makan free beb - jangan tolak!).. dah last semester.. pic with my senior (hazami), Jali guard (same batch) & my junior (lupa nama -korang banyak sangat manalah aku ingat! hahaha). Ni rasanya pic masa g air terjun kat gunung pulai kot (lupa dah hahaha)... bersama housemate.. Nu-c, YB kamaroo, & g-mie asmara... si g-mie ni ntah hilang g mana, last time still kat TNB Selangor still bujang... nu-c buka bisness sendiri kat Selayang, YB kat Pasir Gudang engineer kat sana.. rasanya diorang still kalah bab anak hahahaha... i'm still leading ngan bangganya... :P Terkenang balik zaman U dulu, rasa rindu lak. Antara aktiviti2 'top' time dulu;

1)Command & conquer(Red Alert) and Counter Stike. Addicted. Selalu…

Apabila berbudi pada dapur dan tong gas kemudiannya dikongsi...

Image
wee..clap..clap...
satu pencapain yang baik dari Dapur Cik AyuArjuna...gila memasak ko...huhu
Ikat perut lakiku abis-abisan hahaha...
Rasanya bermula dari 2-3 minggu lepas..I ada buat blueberry muffin...(gambar mana ntah)...
kek coklat..yang sedap makan panas2 walaupun toping coklat die masih cair...huhu

muffin coklat buat Akid dan Afiq yang nak buat bekal ke sekolah...


Pai apple yang buruk rupanya tapi sedapla setaraf ngan pai kat kedai Kek 2-3 bintang..huhu..
lepas tu ada gak buat Pizza...dah I canang2kan dalam posting beberapa hari yang lalu...
so nak dipendekkan cerita setiap kali I masak..pasti I huluq sepinggan kat jiran depan umah..:)..dah alang2 masak lebih kita kongsilah kan...dah namanya berjiran...


tup2 semalam jiran depan umah pulangkan pinggan (hehe) bersama dengan barangan diatas..cam termalu la pulak...takde la memang niat memberi itu ikhlas tapi bila balasan begitu banyak cam..."alamak kak dah jadi seganlak saya nak hantar makanan kat umah akak"...adoilah...apapun …

' Si TeDi Buat 'Contest' : Bila Dak Itam Berdialog

Image
Betul-betul susah nak buat pilihan..hmm Cate Blanchett ke Kate Winslet..hmm:( La..silaplah nak undi online Anugerah Bintang Popular Malaysia..so undi jerlah Kat Mentor!
Berikan 2 sebab mengapa kamu berkunjung, membaca dan mengomen di Kadangkala Diam Itu Adalah Lebih Baik?
2 sebab utama * a. antara blog simple, beridentiti, luahan terjahan yang begitu sempurna b. pasal kucing kesayangan memang menarik sekali...saya tabik ngan setiap tajuk posting huishhh...betul2 eye-cat...chyla
Berikan 1 tajuk 'entry' yang paling kamu sukai atau yang terkesan di hati! Tidak ingat tajuk, tulis isi-isi penting pun di terima.
BILa BuDak sakIT BoLos, akU RasA MahU CuBIT BonToT DIa sEBaB Dia TIDak BoLeh DuDuk DIam....

Berikan 1 tajuk atau perkara atau isu yang dapat membuatkan Kadangkala Diam Itu Adalah Lebih Baik lebih mantap, lemak berkrim dan di sukai ramai.
Antara makanan Friskies dan ikan goreng segar mana yang lebih bermutu tinggi!

"Saya mengharapkan Kadangkala Diam Itu Adalah Lebih Baik, Lebih …

Penangan Boring Alice In Wonderland...

Image
I wonder...apa la yang best sangat movie Alice in Wonder...land...adoilah..
Antara alasan munasabah mungkin kenapa saya berkata demikian:
a. jalan cerita die kureng sikit....(ni pendapat dari hati nuraniku ini)..elemen grafik, karektor OK...tapi menonton cerita ini adalah antara pengalaman yang begitu menyeksakan...
b. cerita khayalan...kenapa nak harap lebih dari itu..
c. music score tak berapa banyak..
d. cerita tak kelakarlah...ala rugilah kartun menarik tapi elemen kelakar die kureng...
e. mungkin juga saya tak pernah khatam membaca buku Alice in Wonderland...hoho...

dengan menggunakan segala benda percuma yang pernah saya dapat..pergilah tengok Alice in Wonderland satu family pada malam semalam...


cuma kena bayar duit set combo pop corn...cam jadi tradisi tgk wayang kena beli pop corn...n biasanya my kids dah start makan pop corn tu time die iklan lagi belum start movie...aiseh...



antara terseksa dan teruja pabila dipaksa bergambar didepan kamera..haha... Anaqi cam biasalah hari ISnin H…

I Wanna Be a Project Alpha TV Star!

Image
Huhu..glamer gitu....klu dapat jadi salah seorang Project Alpha TV Star!...
Mesti dapat make-up free...baju pun mungkin di sponsor free...pengalaman shooting yang tak leh beli dimana-mana lagi...mahu best tak hidup korang..hahah...jadi blogger taraf selebriti cam RedMummy la gamaknya....(I ni seorang yang amat penyegan dan sopan di depan kamera kui kui)..

Tips2 nak gi audition...
1. mesti ada rasa confident (tapi takleh terOVER confident takut frust menonggeng)
2. fizikal dan mentak kena well prepare...
3. takleh malau2 atau mengada2 tahap melampau...(jangan tak tahu malulah pulak)
4. bersedia menghadapi sebarang kemungkinan..mesti ada plan a, b, c
5. bertolak awal ke tempat audition huhu tapi untuk Project Alpha TV Star!..apa yang perlu anda lakukan adalah dengan menghantar video ke http://projectalpha.com.my/auditions or projectalpha.ruumz.com/groups ..mudah dan senang sahaja....huhu...apa lagi tak reti2..hantarlah video korang kalau berminat ya, klu terpilih jangan lupa habaq kat kawe...h…

fabuLOVE giveaway!

Image
for further information click banner!
the requirements:
1- This giveaway ONLY for followers.(Become follower if you are not) done
2- Spread the word on your sidebar and in a post. -done
3- Add CuteandYummy's link in your blog list -done
4- Leave a message in my comment and pls also leave email address so I can find you-done

This giveaway will close on 21 April, 6 pm(KL time) and will announce the winner on 22 April 2010.

1st GIVEAWAY BAZAR KERONGSANG

Image
Keterangan lanjut klik BAZAAR KERONGSANG!
jom..jom tarikh tutup 24.4.2010

Cabutan Bertuah MYBABYSHOPONLINE

Image
Jom join contest ni...
best2 tarikh tutup 4.4.2010..
keterangan lanjut klik kat banner ATAS ya!

Belajar buat Pai Apple dan Pizza bersama FAMA

Image
Saya join kelas memasak Pai Apple dan Pizza bersama FAMA hari ni...yup Sabtu bermula seawal 10 pagi di K-Shoppe Seksyen 11 Shah Alam..
sarapan pagi yang disediakan..nasi lemak, karipap, kuih talam n teh panas..yum yum

Ni lah Chef Khairul dari Hotel UITM...simple dan senang jer cara ajaran die..memang sungguh berkesan...disamping Kak Manja orang kuat FAMA yang menganjurkan bengkel ini..

saya juga sempat belajar perbezaan doh lembut dan keras...yang kiri tu lembut..sebelah kanan agak keras..

ni lah Pai Apple yang sudah siap..sedap makan panas-panas..ni resepi die; Untuk sugar crust: 260 butter (guna buttercup) 100 gm icing gula (cap Prai atau CSR) 400 gm SOFT FLOUR/CAKE FLOUR (boleh gak guna Tepung Cap Sauh) 8tsp Fresh Milk Method: 1. Masukkan butter dengan gula icing dalam mangkuk uli sampai sebati. 2. Lepas tu masuk sedikit demi sedikit tepung dengan diselang-seli susu yang telah disukat sampai sebati. Untuk inti: Apple hijau (ikut suka-2-4 biji pun ok)-potong dadu gula sikit kulit manis sikit me…

Cabutan Bertuah Raflessia Collection!

Image
saya nak join giveaway ini...
anda nak jugak ke....??
noleh..boleh...klik sini RAFLESSIA! ya untuk keterangan lanjut..

@29th KL International Book Fair 2010 PWTC dan sedikit story pasal makan free

Image
Yeahhhh...abis2 kelas Norleen dari library call..."Ayu jom gi pesta buku...buat book selection untuk subjek u..sambil2 pilih buku text baru utk sem depan"....I bereh ajer..janji Anaqi dan Yana ada orang boleh tolong amikkan...no prob...

dalam banyak2 buku..I berkenan yang ni la...hahah..takde kena-mengena dengan subjek yang diajar...huhu


ada gak rak buku yang tak leh pilih bukunya untuk dibuat listing...hmmm..banyak gak buku yang dipilih...tapi tak banyak pilihan cam tahun lepas..paling best buku subjek I ajar Database banyak yang baru..so rembat untuk recommendation text book (best2 dapat buku free lagih..suka gitu)..abis buat selection lebih kurang kul 12pm..lepastu jejalan kat booth majalah dan segalanya yang ada disitu..cam biasa bila supplier bawa..die akan belanja makan punya...kali ni makan kat Restoran Hotel Pan Pacific betul2 sebelah PWTC (termasuk ni dah 5 kali makan kat sini bersempena dengan Book Fair)

Inilah bro Rozaini dari KOOP yang bawa kami ke Pesta Buku ka…